V ponedeljek 26. aprila je v Pretorski palači v Kopru potekal eden najprijetnejih vinsko kulinaričnih dogodkov na obali.
V organizaciji Slow food Primorska in podpori občine Koper so se z jedmi predstavili gostinci in kuharji. Ponujene dobrote so dopolnjevali vinarji s svojimi vini. Prijetno druenje je trajalo od 15. pa vse do 21. ure.
Navduenju obiskovalcev, med njimi je bilo veliko sommelierjev, so se pridruili tudi zahtevni turisti iz mega kriarke, ki je bila ta dan zasidrana v Luki Koper. Tako se je dogajanje izkazalo za odlično ne le po strokovni plati, temveč tudi kot izjemna popestritev turističnega dogajanja na obali.
Prijetno vzduje in obilica dobrot sta odlično dopolnjevala izmenjavo mnenj o pargelj vinu in kulinariki. Najboljo jed po glasovanju publike je pripravil Igor Peresson iz seanskega lokala Etna. Manjkala niso niti vina, ki so jih sommelierji zavoda Slovino izbrali, kot idealno spremljavo k jedem iz Pargljev.
Organizatorji si za idejo in izvedbo dogodka zasluijo vse pohvale. e v prvo jim je uspelo zdruiti bogastvo tradicionalne istrske kulinarike in vin ter vse skupaj predstaviti zainteresirani publiki, ki se je prireditve mnoično udeleila.