Izjemno vinsko kulinarično doživetje – Okusiti Šparge, ŠPargafest 2010

V ponedeljek 26. aprila je v Pretorski palači v Kopru potekal eden najprijetnejših vinsko kulinaričnih dogodkov na obali.
V organizaciji Slow food Primorska in podpori občine Koper so se z jedmi predstavili gostinci in kuharji. Ponujene dobrote so dopolnjevali vinarji s svojimi vini. Prijetno druženje je trajalo od 15. pa vse do 21. ure.

Navdušenju obiskovalcev, med njimi je bilo veliko sommelierjev, so se pridružili tudi zahtevni turisti iz mega križarke, ki je bila ta dan zasidrana v Luki Koper. Tako se je dogajanje izkazalo za odlično ne le po strokovni plati, temveč tudi kot izjemna popestritev turističnega dogajanja na obali.

Prijetno vzdušje in obilica dobrot sta odlično dopolnjevala izmenjavo mnenj o špargelj vinu in kulinariki. Najboljšo jed po glasovanju publike je pripravil Igor Peresson iz sežanskega lokala Etna. Manjkala niso niti vina, ki so jih sommelierji zavoda Slovino izbrali, kot idealno spremljavo k jedem iz ŠPargljev.

Organizatorji si za idejo in izvedbo dogodka zaslužijo vse pohvale. Že v prvo jim je uspelo združiti bogastvo tradicionalne istrske kulinarike in vin ter vse skupaj predstaviti zainteresirani publiki, ki se je prireditve množično udeležila.