4. grill AVe rotiljada bo potekala 2. maja.
ROTILJADA 2010 BO E OB PRAZNIKU DELA
Za 4. Grill AVE rotiljado, kjer bodo sprejeli samo 10 ekip, se je mono prijaviti do 28.4..
Poleg tevilnih taknih in drugačnih, turističnih, gostinskih, kulinaričnih in podobnih prireditev, ki jih pripravljajo skozi celo let, so se v Turističnem drutvu Radenci e pred tirimi leti odločili za e eno zanimivo prireditev, ki iz leta v leto privlači večjo pozornost javnosti. Gre za tekmovanje v pripravi jedi na aru, ki so ga poimenovali Rotiljada.
In letonja 4. grill Ave rotiljada, bo namesto avgusta, e ob prazniku dela, in sicer v nedeljo, 2. maja, od 13. ure naprej pri lovskem domu Je v Boračevi. Letos bo na sporedu e 4. rotiljada, na kateri so omejili tevilo ekip udeleenk, in sicer bo lahko tekmovalo največ 10 ekip iz irega območja Pomurja, tajerske in od drugod, prijaviti pa se je potrebno samo do 28.4.
Prijave tričlanskih tekmovalnih ekip sprejemajo organizatorji sprejemali na sedeu TIC Radenci (avtobusna postaja), in sicer do omenjenega datuma ali do zasedbe največ desetih ekip. Zato se vsekakor izplača pohiteti, omeniti pa tudi kae, da bodo organizatorji poskrbeli za vse potrebčine oz. materiale za tekmovanje. Tekmovanje bo potekalo v ar peki ranjiča, čevapčičev, pleskavice in pičančjega bedra. Na samem prireditvenem prostoru pod stoletnimi drevesi ob lovskem domu Je bo tudi zabavno, saj bo za veselo razpoloenje poskrbela znana glasbena skupina. Kot nam je povedal predsednik TD Radenci Emil mid, organizatorji pripravljalo tudi nekatera presenečanja. Na rotiljadi bo zanesljivo nastopil tudi zmagovalec prvih dveh tekmovanj Zdravko Preradović Prebranec iz Gornje Radgone, s svojo ekipo.
Organizator bo vsaki pravočasno prijavljeni ekipi zagotovil osnovne sestavine, kot so: nezačinjeno mleto (50% svinjine in 50% govedine) meso za peko ene porcije čevapčičev in ene porcije pleskavice; nezačinjena pičančja bedrca – ena porcija; kos svinjskega mesa za izdelavo in peko ene porcije ranjičev; svea zelenjava za dekoracijo porcij – paradinik, paprika, čebula ter kronike za predstavitev komisiji.
Tekmovalna ekipa pa potrebuje tudi lastne pripomočke, kot so:
ar (rotilj), drva, oglje, delovni pult in ves potreben pribor (deska, no, vilice, prijemalka, krpa, predpasnik
), začimbe po lastnem izboru, hladilna torba za ustrezno hrambo mesa, posoda za umivanje rok ipd.
Strokovna komisija v tri članski zasedbi bo potek dela in jedi ocenjevala po strogih kriterijih, in sicer: delovno mesto (maksimalno 2 točki); postopek priprave jedi (4); estetski izgled jedi (4); okus (10). Maksimalno mono tevilo točk je 66. V primeru enakega tevila skupnih točk se za uvrstitev upoteva vija skupna ocena okusa in estetskega izgleda jedi. Prinaanje lastnega mesa in morebitnih doma pripravljenih prilog ni dovoljeno…
Besedilo in foto: O.B.