S prodajo Pomladnega vina pomagajo ljudem v stiski

Letos Pomladno vino prihaja iz kleti P&F Jeruzalem Ormož
Pomladno vino, ki ga vsako leto za dobrodelne namene izbere skupina gostink oziroma Spominčic, kot so se poimenovale, letos prihaja iz kleti podjetja P&F Jeruzalem Ormož.
Prva pokušina vina je potekala v zidanici Malek na Jeruzalemu, predstavitev Pomladnega vina 2009 pa se je danes odvijala v gostišču Delalut v Ravnah na Koroškem. Današnji dogodek hkrati predstavlja tudi zaključek projekta Pomladno vino iz preteklega leta, s katerim so Spominčice zbrale 2.100 evrov. Izkupiček od prodaje Pomladnega vina 2008 so namenile socialno ogroženi družini iz Koroške in za zdravljenje deklice, ki je obolela za rakom. Tudi prihodnje leto bodo zbrana sredstva namenile za ljudi v stiski.

Pomladno vino 2009 prihaja iz kleti P&F Jeruzalem Ormož in je zvrst sauvignona ter sivega pinota. 1,50 evra od vsake prodane steklenice tega vina bo namenjeno za dobrodelne namene. Boštjan Klemenčič, direktor P&F Jeruzalem Ormož in P&F Ljutomerčan, je ob tej priložnosti dejal: ťV družbi P&F Jeruzalem Ormož smo veseli in počaščeni, da letos Pomladno vino prihaja iz naše kleti. V februarju smo napolnili 3000 steklenic in potrudili se bomo, da jih vse prodamo, ter z zbranim zneskom naslednjo pomlad prispevamo sredstva za družine in posameznike v stiski.Ť

Današnjega dogodka v gostišču Delalut so se udeležile tudi podpornice Spominčic ga. Štefka Kučan, Slovenka leta 2002, dr. Gabi Čačinovič-Vogrinčič, profesorica na Fakulteti za socialno delo in ga. Jožica Mikić-Horvat iz društva prijateljev mladine Maribor, ki dobrodelni projekt Pomladno vino podpirajo že od samega začetka.

Dobrodelni projekt Pomladno vino se je začel leta 2006 v gostišču Delalut in povezal pet gostink ter enologinjo, ki so želele na izviren način poudariti, da tudi vino lahko pomaga človeku v stiski. Skupino, znano tudi pod imenom Spominčice, danes sestavljajo: Darja Bovha, direktorica in enologinja bistriške kleti, ter gostinke Fanika Sevšek iz gostilne Žolnir v Kostanjevici na Krki, Majda Mogu iz Restavracije pri Šmarjeti v Pernici pri Mariboru, Jurka Magdič iz gostilne Ančka v Šenčurju pri Kranju, Dana Delalut iz gostišča Delalut v Ravnah na Koroškem, kot zadnja pa se jim je pridružila še Darinka Matjaž iz restavracije Tomi v Strunjanu.

Dodatne informacije:
Dominika Rep, P&F Jeruzalem Ormož
tel.:02 7415 721, e-pošta: dominika.rep@jeruzalem-ormoz.si