SLOW FOOD PRIMORSKA
MESTNA OBČINA KOPER
Za ponazoritev in prikaz uresničevanja načel mednarodnega zdruenja Slow food v praksi pripravljamo pod okriljem Mestne občine Koper in v sodelovanju s sorodnimi organizacijami
VINSKO KULINARIČNO PRIREDITEV
OKUSITI PARGE
Zbrali se bomo v PONEDELJEK, 26. aprila v popoldanskih urah in se med 15.00 in 21.00 prepustili tevilnim ponudnikom pargljevih jedi in vin. Vsak razstavljalec bo pripravil pargljevo jed po svoji izbiri. Kuharji bodo k jedem na svoji mizi dodali vina vinarja, ki se najbolj prilega k njihovi dobroti. V sodelovanju z Drutvom oljkarjev Slovenske Istre bodo imeli vsi obiskovalci prilonost spoznati tudi vrhunska istrska olja.
Zavod Slovino nam bo predstavil letonja izbrana pargelj vina, ki se najbolje podajo k pargljevim jedem. Letos so med njimi tudi trije Primorci.