LETO DNI NA DNU REKE MURE…

Na dnevu odprtih kleti Radgonskih goric bodo iz Mure potegnili 100 zlatih penin, ki so jih tja spustili pred letom dni.

Izmed številnih takšnih in drugačnih prireditev, ki se bodo ta konec tedna zvrstile na skrajnjem severovzhodu države, bo gotovo med tistimi osrednjimi, tradicionalni Dan odprtih kleti Radgonskih goric.

Podjetje Radgonske gorice pripravlja namreč v nedeljo, 20.6., zanimivo in pisano dogajanje, na platoju okrog upravne zgradbe in vseh kleti, ter ob radgonskem župnišču, se bo odvijalo marsikaj. Že ob 10. uri, ko se bodo začeli (vsake pol ure) brezplačni vodeni ogledi vinskih kleti in degustacija vin, se bo začel tudi otroški Živ-žav z Ribičem Pepetom in animacijo. Po dvigu penine iz reke Mure, ki jo bodo izpod mosta med Slovenijo in Avstriji dvignili radgonski potapljači in gasilci, se bo ob 13. uri začela zabava s skupino Čuki. Tri ure pozneje, ob 16. uri pa bodo na oder stopili člani narodno zabavnega ansambla „Mladih 5“, in potem bo veselo in zabavo pozno v noč.

Poleg številnih gostov od blizu in daleč, ki se bodo v Gornjo Radgono pripeljali tudi s posebnimi avtobusi, se bodo dogajanju okrog radgonskih kleti pridružile tudi desetine pohodnikov, ki bodo ob 9. uri štartali na pohod „Po Apoloniji poti do zidanic“. Za vse prisotne bodo pripravili tudi številne nagradne in zabavne igre, potem srečelov, različne delavnice, predstavili se bodo umetnostni in ljudski obrtniki, na razpolago bo veliko kulinaričnih dobrot in seveda vrhunske kapljice, pravzaprav v nedeljo v Gornji Radgoni ne bo manjkalo ničesar…

Besedilo in foto: O.B.