Radenska z medaljami

Na 14. mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, ki je v okviru letošnjega 48. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra potekalo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni, se je s svojimi naravnimi mineralnimi vodami in brezalkoholnimi pijačami odlično odrezala tudi Radenska d.d. Radenci.
Minilo je 14. ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih voda

RADENSKI ŠTEVILNE MEDALJE ZA KAKOVOST

Strokovna komisija za ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod je tako Radenski podelila številne medalje za kakovost. Veliko zlato medaljo so prejeli: Radenska Classic Kraljevi vrelec, Radenska Light Kraljevi vrelec, Radenska Oaza bezeg beli čaj ter Radenska Ora breskev, Zlato medaljo so dobili: Radenska Naturelle, Radenska Oaza breskev marakuja beli čaj, Radenska Plus Protect, in Radenska Plus Balance. Srebrno medaljo je prejela Radenska Plus BodyShape, bronasto pa: Radenska Plus Active.

„Za Radensko so ta priznanja še posebej pomembna, saj se pridružujejo tudi najvišjim mednarodnim nagradam za kakovost Monde Selection za Radensko Naturelle ter Radensko Plus BodyShape. Novost ponudbe Radenske Plus v letošnjem letu so novi okusi, ki so dodatno obogatili letošnjo ponudbo pijač iz Radenske. Hkrati nagrade potrjujejo, da naravne mineralne vode iz Radenske, ki imajo več kot 140-letno tradicijo, že od nekdaj presegajo meje naše države, pri čemer sodijo naravne mineralne vode iz Radenske med najbolj priljubljene tudi v Sloveniji in širši regiji. Naravna mineralna voda iz Radenske je bila ekskluzivna voda cesarskega dvora na Dunaju in papeškega dvora v Vatikanu,Ť je povedal Zvonko Murgelj, direktor družbe Radenska d.d. Radenci ter ob tem še dodal tudi čestitke sodelavkam in sodelavcem Radenske za osvojene medalje za kakovost na 48. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

Sicer pa, v okviru letošnjega sejma Agra bo na sejmišču Pomurskega sejma v ponedeljek, 23. avgusta 2010 potekal tudi posvet Zakaj (kdaj) je embalirana voda varen proizvod, ki ga ob pomoči strokovnjakov iz Radenske pripravljajo v Združenju polnilcev embaliranih vod Slovenije GIZ. Posveta se bodo predvidoma udeležili številni polnilci embaliranih vod ter strokovnjaki iz podjetij in ustanov v Sloveniji. Na posvetu bodo obravnavali ta čas aktualne teme: Geološka struktura in lastnosti podzemne vode; Mikrobiološki oz. higienski vidik embaliranih vod; Od repromaterialov do odpadne vode v industriji pijač; Tržno-marketinški vidik embaliranih vod; EFBW – Evropska zveza embaliranih vod in njena vloga; Voda in človekov organizem ter Funkcionalne vode.

(ob)