Drugi letošnji Enoloških dnevi za mlade

Pri Starem hrastu v Radomerju potekajo Enološki dnevi, 4-dnevna šola, ki 13im udeležencem nudi brezplačno udeležbo (tudi nastanitev), zajema strokovna predavanja, kreativne delavnice, ekskurzijo, praktično delo v vinogradu ali kleti, spoznavanje kulinarike in izvedbo degustacije.
Vsebine so vezane na temo enologije s prepletanjem jezikovno-literarnih prvin. Ker je prvi dan poletne šole sovpadal z zaključkom Grossmannovega festivala filma in vina v Ljutomeru, so se udeleženci udeležili tudi zaključne prireditve festivala.

Sicer pa je pri Enoloških dnevih izpostavljen pomen in ozaveščanje kulturnega pitja vina mladih. Vključujejo se enološka in tudi jezikoslovna predavanja, ki se navezujejo na kreativne ustvarjalne delavnice, povezane z etnologijo, kulinariko in kulturo Prlekije in Slovenije.

Še posebej zanimivi so večeri, ko vinarji vinskih kleti udeležencem predstavijo tudi vina. Na ta način bodo spoznali, kako bogata je vinorodna Slovenija. V torek, 3. avgusta, se bodo s pokušnjo vin, ki jo bodo v degustacijski dvorani Radgonskih goric izvedli udeleženci, zaključili še drugi letošnji Enološki dnevi.

Informacije: mag. Tjaša Kos, tel. 041 357 520 ali e-pošta: drustvo.kelih@gmail.com