Pred trgatvijo v gledališče na Žabe

Vinarji, člani skupine Prima vina Stiriae Slovenae – Prva vina slovenske Štajerske so tik pred pričetkom trgatve povabili v Mestno gledališče Ptuj svoje družine, prijatelje, znance in poslovne partnerje.
Vse tiste, ki so jim tako ali drugače ljubi in katerih družba jim je draga. Pogostili so jih z ogledom gledališke predstave ŽABE v režiji Jerneja Lorencija.
Predstava z vrhunsko igralsko zasedbo ( Radko Polič – Rac, Igor Samobor, Pia Zemljič ) je navdušila obiskovalce tega kulturnega dogodka. Po končani predstavi je zbrana družba ob sproščenem klepetu s kozarcem penine nazdravila prihajajoči trgatvi. Seveda se niso mogli izogniti kritičnim besedam na račun muhastega vremena, ki bo zaznamovalo in krojilo potek trgatve. Vinarji so bili deležni spodbudnih besed in dobrih želja za novo letino. Razšli so se bogatejši za prijetno preživet večer.

Vinarje iz skupine PRIMA VINA STIRIAE SLOVENAE – Prva vina slovenske Štajerske druži stil vin. To so moderna, sveža, mladostna, sortno značilna in prijetno pitna vina. Vina kakršna narekuje čas in življenski slog. Okolja, v katerih jih pridelujejo, so z rastišči in klimatskimi razmerami še posebej naklonjena oblikovanju takšnih vin. S svojim znanjem po najboljših močeh ohranjajo danosti, ki so značilnost in hkrati prednost štajerskih vin.

Druži pa jih tudi hotenje po drugačnem razumevanju poklica; želja po pristni povezanosti z ljudmi, ki jih obdajajo, ter volja, da to hočejo in prepričanje, da to zmorejo. Hvaležni so vsem, ki so na tej poti z njimi.

Od članov koncepta SloVino so v skupino PRIMA VINA STIRIAE SLOVENAE – Prva vina slovenske Štajerske vključeni vinarji DVERI PAX, KUPLJEN, MIRO VINO, P&F JERUZALEM ORMOŽ, PROTNERJEVA HIŠA JOANNES, PTUJSKA KLET, STEYER in VERUS.