Dobrodelni Miklavžev koncert z gostom Otom Pestnerjem

Z nakupom „Miklavževega vina“ iz Radgonskih goric d.d., prispevajte za šolanje otrok iz socialno ogroženih družin, na Glasbeni šoli Gornja Radgona.
LETOS BO GOST OTO PESTNER!

Radenski hotel Radin gosti dobrodelni Miklavžev koncert Big banda GŠ Gornja Radgona

Podobno kot dve minuli leti, ko sta koncerta potekala v Kulturnem domu Gornja Radgona, bo tudi letos potekal dobrodelni Miklavžev koncert "Big banda Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice". Toda letošnji koncert, z gostom – solistom Otom Pestnerjem, bo potekal v restavraciji hotela Radin v Zdravilišču Radenci, in sicer v nedeljo, 5. decembra ob 17. uri. Kot nam je povedal ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona, Tomaž Polak, so se za Radence odločili, ker je tudi Zdravilišče Radenci pokrovitelj njihovega Big banda, ob tem sta dosedanja Miklavževa koncerta v Gornji Radgoni, ko sta kot solista – gosta nastopila, Edvin Flisar in Uroš Perić – Perry, pokazala da je radgonski kulturni dom premajhen, da bi sprejel vse zainteresirane za tovrstne koncerte.

Enako kot prejšnja leta v Gornji Radgoni, bo tudi letos v Radencih, prost vstop na koncert, ker pa gre za dobrodelno prireditev, bodo prisotni, katerih pričakujejo več sto iz cele severovzhodne Slovenije ter gostov Zdravilišča Radenci, lahko pomagali. Z nakupom „Miklavževega vina“ iz Radgonskih goric d.d., bodo namreč prispevali za šolanje otrok iz socialno ogroženih družin, na Glasbeni šoli Gornja Radgona.

Sicer pa, v Gornji Radgoni je v šolskem letu 2007/08, na pobudo ravnatelja Tomaža Polaka, bil ustanovljen Big band Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice. V njem sodelujejo učenci, nekdanji učenci, ki nadaljujejo študij glasbe na umetniških gimnazijah in učitelji, profesorji- akademski glasbeniki in nekdanji učitelji glasbene šole. Dirigent je najprej bil učitelj glasbene šole Slavko Ahlin, potem pa je dirigentsko palico big banda prevzel MA Jernej Senegačnik. Po treh mesecih vaj, se je big band premierno predstavil dne 25.5.2008 v Kulturnem domu Gornja Radgona. Premierni nastop je bil hkrati tudi glasbena zahvala sedaj že bivšemu ravnatelju mag. Marjanu Žuli za njegovo 25-letno ravnateljevanje na omenjeni glasbeni šoli.

Big bandu je prisluhnil tudi direktor Radgonskih goric d.d., Borut Cvetkovič, ki je priskočil na pomoč. Radgonske gorice so namreč z veseljem prevzele patronat nad novoustanovljenim bandom in pričelo se je vzorno sodelovanje. Sedaj že skupaj nastopajo tudi izven lokalne skupnosti in odlično promoviramo tako šolo, kakor tudi uspešno podjetje Radgonske gorice d.d., in Gornjo Radgono sploh…
Njihov osrednji koncert na domačem območju pa je vsak začetek decembra – dobrodelni Miklavžev koncert.
O.B.