Kaj so lani pridelali radgonsko – kapelski vinogradniki?

V petek, 11. marca bo potekalo društveno ocenjevanje vin Društva vinogradnikov Radgonsko – kapelskih goric.
LETOŠNJE OCENJEVANJE PRI „AJDI“

Potem ko so pred dnevi imeli redno letni občni zbor, kjer so spregovorili o narejenem v lanskem letu ter sprejeli program dela za letos, je v Društvu vinogradnikov Radgonsko – kapelskih goric, kjer imajo včlanjenih okoli 140 članic in članov, vse pripravljeno za tradicionalno društveno ocenjevanje vina, t.i. prerez letnika.

Tokrat je to letnik 2010, ki ga mnogi ocenjujejo za enega najboljših v zadnjih desetletjih, toda ali je ob lepih količinah dejansko tudi visoka kvaliteta za ocene v superlativih bo pokazalo tokratno ocenjevanje. Skupina priznanih slovenskih enologov, pod vodstvom strokovnjaka mag. Antona Vodovnika, bo tako ta petek (11.3.) v gostišču Ajda na Ptujski cesti, ocenjevala vino letnik 2010, ki so ga pridelali zasebni vinogradniki z območja Radgonsko – kapelskih goric.

Na tradicionalnem ocenjevanju, ki ga vsako leto organizirajo za svoje člane z območja občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici, bo komisija morala poskusiti približno 100 vzorcev izvrstne kapljice.

Po prvih ocenah strokovnjakov so imeli radgonsko – kapelski vinogradniki tudi lani odlično vinsko kapljico. Naravne danosti so čedalje bolj izobraženi in šolani vinogradniki in kletarji uspeli narediti in došolati v še boljše in kakovostnejše vino.

Sicer pa, vsem svojim članom in drugim vinogradnikom, ki bodo sodelovali na tokratnem ocenjevanju bo Društvo vinogradnikov radgonsko – kapelskih goric podelilo posebna priznanja, hkrati pa bodo podelili tudi zlate, srebrne in bronaste medalje, ter priznanja za dosežke na ocenjevanju in to na tradicionalnem Vinogradniškem plesu, ki bo sredi aprila.

(ob)