Penina iz Splita dvakrat šampionsko zlata

Družba Radgonske gorice d.d. je dosegla nov lep uspeh na območju, kjer radi pijejo njihova vrhunska vina – v Dalmaciji.ZLATA RADGONSKA PENINA OSVOJILA DVA ŠAMPIONA

Nov velik uspeh radgonskih vin na sejmu Gast v Splitu

Na mednarodnem ocenjevanju vin in penin v Splitu je namreč družba bila odlikovana s šampionom za Zlato radgonsko penino brut, letnik 2004. Tako se Zlata radgonska penina lahko pohvali z več kot 50 šampionskimi naslovi ter več kot 200 zlatimi medaljami z mednarodnih ocenjevanj.

Sejem Gast Split je sicer letos že 16. po vrsti postregel z organizacijo mednarodnega ocenjevanja vin in močnih alkoholnih pijač „Dionizijana“. Na tokratnem ocenjevanju je v kategoriji penečih vin izstopala Zlata radgonska penina brut, 2004, ki je prejela šampionski naziv. Zelo dobro so bili sprejeti tudi aktualni letniki radgonskih penin. Tako je Zlata radgonska penina suha, letnik 2006, prejela zlato, Zlata polsuha penina 2006 in Zlata suha 2007 pa srebrno priznanje.

Da se največja Hiša penin v Sloveniji lahko pohvali tudi s kvalitetnimi mirnimi in desertnimi vini dokazujejo prejeta srebrna diploma za Traminec s črno etiketo, letnik 2009, in zlata diploma za avtohtono radgonsko Ranino – Violina (predikatno vino), letnik 2009. Obenem je slednji bil podeljen tudi šampion za skupni design in embalažo, kar dokazuje, da so izdelki Radgonskih goric za potrošnike privlačni ne samo po kvaliteti, marveč tudi še na kak drugi način. Za Zlato radgonsko penino so Radgonske gorice d. d. samo v Splitu prejele že več kot 15 šampionskih naslovov. Poleg uspehov v tujini je vredno tudi omeniti, da Zlata radgonska penina že nekaj časa velja za največkrat nagrajeno penino v Sloveniji.

„Vedno smo ponosni, da nam dovoljujete biti Z vami v najlepših trenutkih življenja“, pravi Borut Cvetkovič, direktor Radgonskih goric.

Besedilo in foto: O.B.