Štajerska pomlad 2011 je potekala v Hotelu Habakuk

Štajerska pomlad pod Pohorjem za izbrano elito
Pet uglednih vinogradnikov je predstavilo izvrstna vina letnik 2010

Enako kot že nekaj let so vinogradniki in vinarji združenja Vino Štajerska in Terme Maribor tudi letos, v hotelu Habakuk priredili spomladansko kulinarično vinsko prireditev s pokušino vin letnika 2010. V Vino Štajerska že več let uspešno izvajajo skupne projekte in predstavitve tako na domačem in tujem trgu vodilni štajerski vinogradniki Gaube, Valdhuber, Steyer, Protner in vinska klet Dveri-Pax.

Prireditve se je udeležilo okoli 90 ljubiteljev in poznavalcev vin, katerim so prijeten večer s izbranim humorjem popestrila animatorja Ana Marija Mitič in Sašo Papp.

Večerjo je sestavljal izbrani meni petih pomladansko zaokroženih hodov, katerim so vinogradniki priporočili in osebno predstavili svojo svežo vino lanske jeseni. Slow food krožnike so sestavljale gurmanske kombinacije špargljev, dimljenih kapesant, svinjske in telečje ličnice, raviolov, govejega fileja, terine gosjih jeter in sladkega kompota. Kuharsko ekipo in strežno osebje so zbrani nagradili z aplavzom. Po večerji so v sproščenem druženju ob mizah vinogradnikov gostje preizkušali še ostala vina lanskega letnika in hladni bife iz pod rok Robija Žibrat, šefa kuhinje hotela Habakuk. Ob degustaciji in pitju vin vinogradniki priporočajo obvezno pitje vode.

In kaj je ponudil meni – Štajerska pomlad 2011?

Špargljeva rižota z gamberi in poširano jajčko; Dimljene kapesante na karpaču svinjskih ličnic, olivno olje; Raviol s perutninskim ragujem na porovem pireju; Konfiran goveji file na telečji ličnici z beluši; Creme brulle gosjih jeter s kompotom. Izbrane jedi pa so spremljala vrhunska štajerska vina: Zeleni silvanec, suho Vinorodni okoliš Štajerska Slovenija,
Vinogradništvo Gaube; Renski rizling, suho Vinorodni okoliš Štajerska Slovenija,
Vinogradništvo Valdhuber; Rumeni muškat, suho Vinorodni okoliš Štajerska Slovenija,
Hiša Joannes Sauvignon, suho Vinorodni okoliš Štajerska Slovenija, Klet Dveri-pax; Dišeči traminec, suho Vinorodni okoliš Štajerska Slovenija, Vinogradništvo Steyer.

O.B.