tajerska pomlad pod Pohorjem za izbrano elito
Pet uglednih vinogradnikov je predstavilo izvrstna vina letnik 2010
Enako kot e nekaj let so vinogradniki in vinarji zdruenja Vino tajerska in Terme Maribor tudi letos, v hotelu Habakuk priredili spomladansko kulinarično vinsko prireditev s pokuino vin letnika 2010. V Vino tajerska e več let uspeno izvajajo skupne projekte in predstavitve tako na domačem in tujem trgu vodilni tajerski vinogradniki Gaube, Valdhuber, Steyer, Protner in vinska klet Dveri-Pax.
Prireditve se je udeleilo okoli 90 ljubiteljev in poznavalcev vin, katerim so prijeten večer s izbranim humorjem popestrila animatorja Ana Marija Mitič in Sao Papp.
Večerjo je sestavljal izbrani meni petih pomladansko zaokroenih hodov, katerim so vinogradniki priporočili in osebno predstavili svojo sveo vino lanske jeseni. Slow food kronike so sestavljale gurmanske kombinacije pargljev, dimljenih kapesant, svinjske in telečje ličnice, raviolov, govejega fileja, terine gosjih jeter in sladkega kompota. Kuharsko ekipo in streno osebje so zbrani nagradili z aplavzom. Po večerji so v spročenem druenju ob mizah vinogradnikov gostje preizkuali e ostala vina lanskega letnika in hladni bife iz pod rok Robija ibrat, efa kuhinje hotela Habakuk. Ob degustaciji in pitju vin vinogradniki priporočajo obvezno pitje vode.
In kaj je ponudil meni – tajerska pomlad 2011?
pargljeva riota z gamberi in poirano jajčko; Dimljene kapesante na karpaču svinjskih ličnic, olivno olje; Raviol s perutninskim ragujem na porovem pireju; Konfiran goveji file na telečji ličnici z belui; Creme brulle gosjih jeter s kompotom. Izbrane jedi pa so spremljala vrhunska tajerska vina: Zeleni silvanec, suho Vinorodni okoli tajerska Slovenija,
Vinogradnitvo Gaube; Renski rizling, suho Vinorodni okoli tajerska Slovenija,
Vinogradnitvo Valdhuber; Rumeni mukat, suho Vinorodni okoli tajerska Slovenija,
Hia Joannes Sauvignon, suho Vinorodni okoli tajerska Slovenija, Klet Dveri-pax; Dieči traminec, suho Vinorodni okoli tajerska Slovenija, Vinogradnitvo Steyer.
O.B.