Pomlad je kleti Vinakoper prinesla pohvalo v obliki medalj

Iztok Klenar, glavni enolog in član uprave: ťPosamezne nagrade soustvarjajo mozaik razpoznavnosti vin Vinakoper doma in po svetu. Naš izziv je stalna kakovost, cilj pa osvojiti potrošnike širom po svetu.Ť
Sauvignon Forum (Češka), Vinalies Internationales (Francija), Maribor (Slovenija), Verona (Italija) – Na Češkem, so v sklopu ocenjevanja Sauvignon forum Vinakopru podelili zlato medaljo. Iz Francije je prišla medalja srebrnega leska.

Sommelierji Zavoda SloVino so Sivemu pinotu 2010 podelil naziv ťšpargljevo vinoŤ, na zadnje pa sta na največjem vinskem sejmu v Evropi, veronskem Vinitalyu, dve vini prejeli ťgran menzioneŤ.

V češkem Mikulovu se je odvijalo ocenjevanje vin z imenom Sauvignon Forum. Kot že samo ime pove, je ocenjevanje namenjeno izključno sorti Cabernet Sauvignon. Komisija, v sestavi osemindvajsetih degustatorjev je v treh dneh ocenila 248 vinskih vzorcev, med katerimi je kleti Vinakoper podelila zlato medaljo za Capris Cabernet Sauvignonu 2007.
Za tem se je kot uvertura vinskemu sejmu Prowein, v nemškem Dusseldorfu zvrstil izbor vin, ki ga diktirajo potrošniki. Velika čast je pripadla Capris Merlotu 2006, saj so mu podelili certifikat za izjemno vino.

V Franciji, deželi, ki velja za svetovno zibelko vinarstva, je letos osemnajstič potekalo ocenjevanje Vinalies Internationales. Na letošnjem tekmovanju se je med seboj pomerilo 3.300 vin iz 41 držav. V koprsko klet je srebro prineslo vino iz prestižne serije vin Istrski Rubini, natančneje Shiraz letnika 2008. To je le še en dokaz, da gre za imenitno strukturo vina in bogastvo okusa, ki se odraža že na samem začetku svoje gastronomske poti in mu prinaša obetajočo se prihodnost.

Zavod SloVino že osmo leto zapored organizira izbor Špargljevega vina. Letos si ga je prislužil tudi Sivi Pinot 2010. Zgodba poroke vina in jedi se nadaljuje v najboljših slovenskih gostinskih lokalih. Napredni gostinci po vsej Sloveniji pa pripravljajo dneve ali celo mesece špargljevih jedi.

Vinakoper se je tudi to leto pomeril na največjem svetovnem ocenjevanju vin, ki poteka v okviru mednarodnega vinskega sejma Vinitaly v italijanski Veroni. Komisija je ocenila 3.707 vzorcev iz 30 držav pridelovalk vina z vsega sveta. V kategoriji rdečih vin, starih med pet in šest let sta Capris Plemenito rdeče 2005 ter Capris Merlot 2006 prejela priznanje ťgran menzioneŤ.

Za dodatne informacije pokličite Vinakoper d.o.o., Marija Kerkez, tel. 05 663 01 15, e-pošta: komerciala@vinakoper.si