Vinska klet Goriška Brda uspešna v Italiji

Vinska klet Goriška Brda se je tudi letos udeležila sejma Vinitaly od 7. Do 11.4. 2011 v Veroni. Veseli smo bili rekordnega obiska novih strank in dolgoletnih poslovnih partnerjev, in to kljub še vedno trajajoči krizi v vinskem sektorju.
Prodaja v Italiji je sicer od leta 2004 zrasla za kar 86% s čimer je Italija postala eden izmed pomembnejših izvoznih trgov kleti. Distributerje imamo v deželah Veneto, Lombardia, Val d Aosta, v Emigla Romagna ter v Laziu.

Chardonnay Bagueri 2008 največkrat nagrajeno slovensko vino v Evropi

Letošnji Vinitaly so zaznamovale tudi nagrade, ki so jih naša vina prejela na ocenjevanju Concorso enologico Internazionale, katerega rezultati so razglašeni prav na veronskem sejmu. Priznanji Gran Menzione sta dobili vini Beli pinot Quercus 2010 in merlot Bagueri 2007. Chardonnay Bagueri 2008 je bil nagrajen s srebrno medaljo, kar pomeni najboljšo oceno za slovenska vina na tem tekmovanju, kjer je 105 članska mednarodna strokovna komisija analizirala kar 3646 vzorcev iz 32 držav.

Srebrni medalji v Italiji se pridružujejo še druga priznanja za Chardonnay Bagueri 2008 na mednarodni ravni. Prav to vino je namreč dobitnik srebrne medalje tudi v Franciji (Chardonnay du monde), na Mednarodnem ocenjevanju vina v Splitu je dobilo zlato medaljo, na sarajevskem Salonu okusa pa je bil s strani novinarjev izbran za najboljše belo vino festivala.

Chardonnay Bagueri 2008 je tako postalo največkrat nagrajeno slovensko vino v Evropi.

Marjana Simčič
Vinska klet Goriška Brda
Zadružna 9
Dobrovo
www.klet-brda.si