Vina Marof nagrajena

Ponovno velik uspeh goričkih vin na Decanterju v Londonu

TRI SREBRNE IN DVE BRONASTI MEDALJI ZA VINA MAROF


 


Panvitina vinska klet Marof iz Markovcev na Goričkem je na letošnjem Decanterjevem ocenjevanju vin v Londonu prejela priznanja za vse poslane vzorce. Prejeli so tri srebrne in dve bronasti medalji, s čimer se ponovno uvrščajo med najbolje ocenjena slovenska vina. Gorički vinogradniki so na omenjenem ocenjevanju vin, ki velja za enega najvplivnejših in najpomembnejših na svetu, so vina Marof srebrno medaljo prejeli za Breg Sauvignon 2009, Breg Chardonnay 2009 in Beli križ 2009, bronasto medaljo pa za Renski rizling 2009 in Zeleni silvanec 2009. S skupno petimi prejetimi priznanji se tako vina Marof ponovno uvrščajo med najbolje ocenjena slovenska vina Decanterjevega ocenjevanja. S tem pa so ponovno potrdili že lani dokazano odličnost.


 


    Leta 2010 so namreč na istem ocenjevanju prejeli regijskega šampiona za vino Breg Chardonnay 2008, šest srebrnih medalj za: Laški rizling Bodonci 2009, Laški rizling Kramarovci 2009, Breg Sauvignon 2008, CRU Chardonnay 2007, Breg Sauvignon jagodni izbor 2007, CRU Chardonnay suhi jagodni izbor 2007 ter dve bronasti medalji za Sauvignon 2009 in Zeleni silvanec 2009.


 


    Vinska klet Marof, ki deluje od leta 2009, je uspešno postavila nove temelje ustvarjanja vin v Prekmurju in dokazala, da se lahko prekmurska vina mirno postavijo ob bok najboljšim slovenskim in svetovnim vinom. Vina Marof nastajajo pod taktirko priznanega in ambicioznega enologa Uroša Valcla, ki se z vinogradništvom ukvarja že od malih nog. Vinsko trto neguje predvsem z velikim posluhom do narave, za katero pravi, da igra najpomembnejšo vlogo pri ustvarjanju dobrih in kakovostnih vin.