9. državno tekmovanje v peki na žaru

Sezona piknikov je že na vrhuncu in skoraj na vsakem vrtu lahko opazimo kuharske mojstre, ki na domačem žaru tekmujejo v pripravi slastnih jedi.

Vedno pa ima, prav vsak izmed njih, kak adut v svojem rokavu. Neko čarobno sestavino, ki jed naredi posebno in edinstveno. Za odkrivanje novih idej, skrivnih sestavin in kreativnih jedilnikov vas vabimo na letošnje že 9. tekmovanje v peki na žaru, Žar mojster 2011, kjer se bo iskrilo in cvrčalo. Tekmovanje Žar mojster 2011 bo potekalo:



ˇ        v soboto 9.7.2011, s pričetkom ob 13. uri, pred gasilskim domom v Ihanu



Skladno s pravili, bo tekmovanje potekalo pod budnim očesom predsednika sekcije kuharjev in slaščičarjev Slovenije, g. Tomaža Vozlja, ki ima za sabo že vrsto mednarodnih kuharskih tekmovanj. Pravila tekmovanja so stroga in  natančna. Držati se jih morajo tako tekmovalci kot tudi pet članska komisija. Tekmovalci se bodo kosali v profesionalni in amaterski kategoriji. Vsi pa bodo morali v 80 minutah iz svinjskega mesa Anton – Meso Kamnik, na slasten in izviren način pripraviti jed z žara, ki bo prepričala komisijo, da si prav oni zaslužijo lovoriko Žar mojster 2011. Vse mojstrovine bodo ocenjene in nagrajene z bogatimi nagradami. 500 EUR za prvo mesto, prašič pitanec za drugo in odojek za tretje mesto v profesionalni kategoriji. Prašič pitanec za prvo mesto, odojek za drugo in darilni paket Anton mesnih izdelkov za tretje mesto pa v amaterski kategoriji. Več informacij o tekmovanju Žar mojster 2011, si lahko ogledate na spletni strani: http://www.kuharjislovenije.si  



Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite kot tekmovalec ali pa samo kot opazovalec, da skupaj po debatiramo in izmenjamo kuharske recepte.



Lep ťŽar mojsterŤ pozdrav,



PGD IHAN
Tomaž Vozelj
01/ 7216089
kulinarika@siol.net



 



 



 



ŽAR MOJSTER vedno:



–          peče na dobro segretem žaru,



–          pripravi marmorirano meso (svinjski vrat, rebra, kare,…)



–          pred pečenjem meso obvezno obriše s papirjem



–          meso soli pred koncem pečenja, da ostane mehko