Sezona piknikov je e na vrhuncu in skoraj na vsakem vrtu lahko opazimo kuharske mojstre, ki na domačem aru tekmujejo v pripravi slastnih jedi.
Vedno pa ima, prav vsak izmed njih, kak adut v svojem rokavu. Neko čarobno sestavino, ki jed naredi posebno in edinstveno. Za odkrivanje novih idej, skrivnih sestavin in kreativnih jedilnikov vas vabimo na letonje e 9. tekmovanje v peki na aru, ar mojster 2011, kjer se bo iskrilo in cvrčalo. Tekmovanje ar mojster 2011 bo potekalo:
ˇ v soboto 9.7.2011, s pričetkom ob 13. uri, pred gasilskim domom v Ihanu
Skladno s pravili, bo tekmovanje potekalo pod budnim očesom predsednika sekcije kuharjev in slačičarjev Slovenije, g. Tomaa Vozlja, ki ima za sabo e vrsto mednarodnih kuharskih tekmovanj. Pravila tekmovanja so stroga in natančna. Drati se jih morajo tako tekmovalci kot tudi pet članska komisija. Tekmovalci se bodo kosali v profesionalni in amaterski kategoriji. Vsi pa bodo morali v 80 minutah iz svinjskega mesa Anton Meso Kamnik, na slasten in izviren način pripraviti jed z ara, ki bo prepričala komisijo, da si prav oni zasluijo lovoriko ar mojster 2011. Vse mojstrovine bodo ocenjene in nagrajene z bogatimi nagradami. 500 EUR za prvo mesto, praič pitanec za drugo in odojek za tretje mesto v profesionalni kategoriji. Praič pitanec za prvo mesto, odojek za drugo in darilni paket Anton mesnih izdelkov za tretje mesto pa v amaterski kategoriji. Več informacij o tekmovanju ar mojster 2011, si lahko ogledate na spletni strani: http://www.kuharjislovenije.si
Vljudno vas vabimo, da se nam pridruite kot tekmovalec ali pa samo kot opazovalec, da skupaj po debatiramo in izmenjamo kuharske recepte.
Lep ťar mojsterŤ pozdrav,
PGD IHAN
Toma Vozelj
01/ 7216089
kulinarika@siol.net
AR MOJSTER vedno:
– peče na dobro segretem aru,
– pripravi marmorirano meso (svinjski vrat, rebra, kare, )
– pred pečenjem meso obvezno obrie s papirjem
– meso soli pred koncem pečenja, da ostane mehko