Ocenjevanja na Agri

Mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov pod okriljem 49. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA poteka v dveh etapah. Ocenjevanje svežega mesa je bilo od 19. do 20. maja v prostorih Biotehniške fakultete v Ljubljani, od 15. do 17. junija pa bo v prostorih Pomurskega sejma

v Gornji Radgoni steklo še ocenjevanje mesnih izdelkov. Prijavljenih je 251 vzorcev, ki jih je poslalo 34 podjetij iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije.


 



Mednarodnemu ocenjevanju mesnih izdelkov bodo sledila:


23. junija – Mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod,


od 18. do 22. julija – Odprto državno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona (V istem terminu bo potekalo tudi 1. Odprto državno ocenjevanje vin VINO SLOVENIJA GORNJA RADGONA ťBIOŤ, ki bo izmerilo kakovost vin, pridelanih iz ekološko pridelanega grozdja.),


od 8. do 10. avgusta  Ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo in


od 18. do 19. avgusta Mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.


 


Priznanja nagrajenim izdelkom bodo podeljena na 49. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od sobote, 20. do četrtka 25. avgusta 2011. Na sejmu bodo potekale predstavitve in promocijske pokušnje in preizkušnje nagrajenih izdelkov.


  


www.pomurski-sejem.si