Mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov pod okriljem 49. Mednarodnega kmetijsko-ivilskega sejma AGRA poteka v dveh etapah. Ocenjevanje sveega mesa je bilo od 19. do 20. maja v prostorih Biotehnike fakultete v Ljubljani, od 15. do 17. junija pa bo v prostorih Pomurskega sejma
v Gornji Radgoni steklo e ocenjevanje mesnih izdelkov. Prijavljenih je 251 vzorcev, ki jih je poslalo 34 podjetij iz Slovenije, Hrvake, Avstrije in Italije.
Mednarodnemu ocenjevanju mesnih izdelkov bodo sledila:
23. junija – Mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod,
od 18. do 22. julija – Odprto dravno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona (V istem terminu bo potekalo tudi 1. Odprto dravno ocenjevanje vin VINO SLOVENIJA GORNJA RADGONA ťBIOŤ, ki bo izmerilo kakovost vin, pridelanih iz ekoloko pridelanega grozdja.),
od 8. do 10. avgusta – Ocenjevanje medu z mednarodno udelebo in
od 18. do 19. avgusta Mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.
Priznanja nagrajenim izdelkom bodo podeljena na 49. mednarodnem kmetijsko-ivilskem sejmu AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od sobote, 20. do četrtka 25. avgusta 2011. Na sejmu bodo potekale predstavitve in promocijske pokunje in preizkunje nagrajenih izdelkov.