V Vinakopru, natančneje v Hii refoka, sta bili predstavljeni kar dve novosti v pestri ponudbi vin; Rosé in Modri pinot, ki je postal novi član gastronomske linije Capris.
Ob prihodu so zbrani, povečini gostinci, v vlogi aperitiva poizkusili Rosé, ki je s pravilno temperaturo serviranja odličen spremljevalec vročih poletnih dni. Tokrat je v gastronomiji nael mesto ob mediteranskih klapavicah; omaka je bila pripravljena iz istega vina. Kulinarični del je s svojo ekipo obogatila dr. Irena Fonda, ki je poleg klapavic poskrbela tudi za piranskega brancina.
foto: Jaka Jeraa
Na novinarski konferenci je zbrane pozdravil predsednik uprave Vinakoper, Nevijo Pucer. Glavni enolog in član uprave Iztok Klenar pa je ob predstavitvi vin poudaril e sledeče: ťV zadnjem času smo delali predvsem na spodbujanju segmenta prodaje vrhunskih vin, kjer so rezultati e vidni. Obnovili smo tudi vinograde s sortami malvazija, rumeni mukat in cipro. Prav posebej smo veseli dejstva, da se je na refok tako dobro pozicioniral med ljudmi, ki zaupajo blagovni znamki Vinakoper in vinorodnemu okoliu Slovenska Istra. O naem predanem in skrbnem delu ne nazadnje priča tudi spisek prejetih medalj, ki se bohoti z zlatom ocenjenimi vini najpomembnejih strokovnih ocenjevanj. Glede na to, da smo si za cilj zastavili povečanje prodaje na tujih trgih, se vzporedno predstavljamo na največjih svetovnih vinskih sejmih, od italijanskega Vinitalya, nemkega Proweina, anglekega LIWF-ja pa do kitajskega Wine Futur-a. V bodoče bomo delali predvsem na razvoju Hie refoka in vinskega turizma, saj elimo, da nas običe in spozna čim več ljudi. elimo si pridelati vina z nijo vsebnostjo alkohola in se tako e bolj pribliati potroniku, predvsem pa segmentu mladih ljubiteljev vina. Enkraten in poseben je tudi na vinski klub Istrski rubini, saj so v njem zbrana edinstvena in količinsko omejena vina najboljih letnikov, prav zaradi tega bodo primerno mesto nala kot darila v poslovnem svetu. Ob koncu bi pa rad izpostavil nae zavedanje pomembnosti ekolokih standardov in načel trajnostnega razvoja, ki jim posvečamo prav posebno skrb, e posebej pa skrb za ohranitev obstoječih vinogradnikih povrin.Ť
Novinarsko konferenco so sklenila vpraanja in novo predstavljeni Capris Modri Pinot. Tokrat se je odlično ujel s Piranskim brancinom ťalla ParmigianaŤ. Obe vini sta e na voljo na različnih prodajnih mestih po Sloveniji in v izbranih gostinskih lokalih.