Čarovnika Saruman razvajali na Dvorcu Jeruzalem

Na Dvorcu Jeruzalem so gostili dva prav posebna gosta: filmsko legendo Sir Christopher-ja Lee-ja in njegovo ženo Lady Gitte.

Čarovnik Saruman v vlogi opernega pevca navduševal osebje na Dvorcua Jeruzalem

Na Dvorcu Jeruzalem so gostili dva prav posebna gosta: filmsko legendo Sir Christopher-ja Lee-ja in njegovo ženo Lady Gitte.


Oba sta bila častna povabljenca Grossmanovega filmskega festivala. Sir Christopher Lee je znan po številnih filmskih vlogah v odmevnih filmskih uspešnicah, kot so Drakula studia Hammer, Vojne zvezd ter James Bond, mnogi pa so si ga najbolj zapomnili po vlogi čarovnika Sarumana v trilogiji o Gospodarju prstanov. Prestižna gosta, ki ju je zmeraj treba ogovarjati s Sir in Lady sta bivala v prestižnem predsedniškem apartmaju. Na Dvorcu Jeruzalem sta se počutila zelo dobro, občudovala sta tudi prelepo vinorodno pokrajino sredi katere sta bila nastanjena in njene prebivalce.


Tako je Sir Christopher Lee na zaključni podelitvi nagrad Grossmanovega filmskega festivala navdušeno povedal, da so to eni najlepših krajev, kar jih je v življenju obiskal, pa čeprav je videl vse kontinente in ves svet. Popoldan sta se oba gosta udeleževala obveznosti, povezanih s festivalom. Dopoldneve pa sta v glavnem preživljala v sproščenem ambientu Dvorca Jeruzalem, Sir ob najljubših cigarah Monte Carlo 2 in kozarčku najboljših vin Jeruzalem Ormož, njegova Lady pa ob požirku penine Brut Jeruzalem Ormož, ki ji je bila še posebej všeč. Sir Christopher Lee, ki bi skorajda namesto filmske, pričel operno kariero, je vsako jutro poslušal različne operne arije in jih vsaj eno uro tudi pel, pri tem pa ga ni motilo, da je prisotno tudi osebje Dvorca Jeruzalem. Nasprotno, prav zaželel si je, da ga poslušajo.


Navdušil pa ni samo z neverjetnim opernim glasom, pač pa tudi z odličnim poznavanjem zgodovine Jugoslavije z vsemi letnicami in imeni od 1. svetovne vojne naprej, kar je posledica izjemne načitanosti. Le v nekaj dneh bivanja na Dvorcu je tako prebral med pet in šest knjig. Oba z Lady pa sta uživala tudi v kulinaričnih dobrotah Dvorca Jeruzalem, jih navdušeno hvalila ter vsak dan poskusila nekaj drugega. Sir Lee pa si je potem, ko ga je poskusil, vsak dan zaželel še svež jabolčni štrudel.

Dodatne informacije:
Sanja Majić, vodja marketinga
P&F Jeruzalem Ormož d.o.o.
tel.: 031/ 720 – 708
e-pošta: smajic@pfwineries.com