Enološki dnevi II

Po uspešno izvedenih petih poletnih šolah Enološki dnevi v Prlekiji in Slovenskih Konjicah je Kulturno in izobraževalno društvo KELIH iz Ključarovcev prvič organiziralo Enološke dneve 2.USPEŠNI TUDI ENOLOŠKI DNEVI 2 V PRLEKIJI 

Medtem ko so se udeleženci na prvi stopnji poletne šole pridobili splošna in poglobljena znanja s področja vinogradništva in vinarstva (poznavanje sort, osnove degustiranja vina, iskanje dvojic – regionalno-tipična hrana in dopolnjujoče vino), so minuli konec tedna v Prlekiji že pridobljena znanja nadgrajevali. Podrobneje so spoznavali kulinariko in vina iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije.  Pri izvedbi praktičnega dela poznavanja regionalno-tipične hrane je bila v veliko pomoč tudi Turistična kmetija Stari hrast, kjer so bili udeleženci nastanjeni.
Prleška gibanica, belokranjska pogača, prekmurski dödöli in vipavska frtalja je le nekaj kulinaričnih posebnosti Slovenije, ki so zadišale s krožnikov. Letos so vsebine zopet prepletali z vinoverzologijo. Udeleženci so namreč napisali akrostihe na temo problem alkohol. Del programa je bila tudi celodnevna strokovna ekskurzija, kjer so mladi nadebudneži pobliže spoznavali prleško krajino in izjemna vina, na kosilu v Hotelu Jeruzalem pokušali vina iz tekmovalnega vinskega dela Grossmanna 2011 in se udeležili zaključne prireditve omenjenega festivala, ki je potekal istočasno. 
Z izvajanjem projekta Enološki dnevi organizatorji mlade opozarjajo na posledice čezmernega pitja alkoholnih pijač, predvsem pa je program usmerjen k ozaveščanju mladih o kulturnem pitju vina.
Več informacij:
mag. Tjaša Kos
drustvo.kelih@gmail.com
gsm: 041 357 520