Martinov safari

V kapelskih vinogradih bodo lovili čuke!


Ob prvi okrogli kleti v Sloveniji bo v soboto prvi slovenski „Martinov safari“


Glede na to, da letošnji sv. Martin goduje v petek, 11.11., so se njegova slavja začela že konec prejšnjega tedna, končala pa se bodo prihajajoči vikend. In eden osrednjih njemu posvečenih dogodkov – Martinovanj, ne le v Pomurju temveč v vsej državi, bo v organizaciji številnih partnerjev (Kapela, Vinogradništvo in vinarstvo d.d., Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, TD Klopotec Kapela. Soorganizatorji: Občina Radenci, Zdravilišče Radenci d.d., Zavod za turizem in šport Radenci), potekal ob prvi okrogli zgrajeni kleti v Sloveniji, v Paričjaku nad Radenci. Tam, kjer domuje družba Kapela – Vinogradništvo in vinarstvo d.d., bo v soboto, 12.11.2011, na dvorišču kleti, od 10. ure naprej, na vrsti že 3. tradicionalno martinovanje. Za obiskovalce, ki jih pričakujejo več tisoč od blizu in daleč, so organizatorji pripravili bogat program, za zabavo bodo skrbeli številni nastopajoči med katerimi bo osrednja glasbena skupina Čuki.

„Potrudili smo se tudi z dopolnilnim programom, ki bo popestril bogatost ponudbe. Obiskovalce bomo razvajali s pravo Martinovo pojedino, pečenimi kostanji in drugimi domačimi dobrotami. Ponovno bomo izvedli vsebinsko zelo zanimiv krst mošta in seveda do naslednjega leta pospravili klopotec. Ker smo želeli zdaj že tradicionalno Martinovanje vsebinsko še obogatiti, smo pripravili še dodatno ponudbo „Prvega slovenskega Martinovega safarija“. V okviru slednjega so predvideni: Vožnja od prireditvenega prostora martinovanja do najstarejšega nasada traminca v slovenskem prostoru, ki obeležuje v tem letu častitljivi 60 – letni jubilej. Postanek, kuhanje vina, domači kruh z zaseko. Nadaljevanje vožnje po znameniti turistični poti ťAtilova potŤ in ogled območja nekdanjega Atilovega gradu. Vožnja do  železnega vrelca naravne  mineralne vode v kraju Šratovci. Da se bomo lahko odžejali s pravim ťradenskim špricarjemŤ, bomo naravno mineralno vodo izboljšali z dodatkom našega hišnega vina Kapelčana. Nato sledi povratna vožnja do  prireditveni prostora martinovanja“, pravi iznajdljiva in vedno inovativna direktorica kapelskih vinogradnikov in vinarjev Milena Rajk.
Sama dodaja, da s ponudbo Martinovega safarija želijo približati lepote kapelskih vinogradov, ki se po besedah stroke štejejo za  najboljše vinogradniške leg v slovenskem prostoru. Želijo, da obiskovalec začuti pridih tradicije vinogradništva na Kapeli, ki sega v  davno 12. stoletje. „Ponudba safarija bo v prihodnje stalnica ponudbe vinskega in poslovnega turizma naše kleti“, dodaja Rajkova.


Besedilo in foto: O.B.