Prvo martinovanje v Apačah

Čeprav na območju občine Apače ni veliko vinogradov (zato imajo nekaj uspešnih vinarjev), so se tudi v omenjeni občini odločili, da bodo obeležili sv. Martina.

PRVIČ BODO MARTINOVALI TUDI V APAČAH

V sodelovanju z Društvom vinogradnikov Radgonsko – Kapelskih goric, priprava namreč apaška občina prvo martinovanje. V nedeljo, 13. novembra med 9. in 15. uro se bo vse skupaj odvijalo na parkirišču pred sedežem občine Apače, v tem času pa se bo odvijalo marsikaj zanimivega, veselega in prijetnega. Poleg veliko dobre kapljice in domačih kulinaričnih dobrot, bodo obiskovalci deležni tudi bogatega kulturnega in zabavnega programa.

Že ob 9. uri bo nastop Pihalnega orkestra Apače, med 10. in 11. uro pa bodo nastopile Ljudske pevke ter domača tamburaška skupina. In potem, ko bosta prisotne pozdravila apaški župan Franc Pižmoht, ter predsednik Društva vinogradnikov Radgonsko – kapelskih goric, Milan Kolarič, se bo opoldan začela veselica z ansamblom Vzpon. Predstavile se bodo tudi vinske kraljice, zraven pa bo tudi kmečka tržnica z Društvom Kmečkih žena Apače, Turističnim društvom Čemaž ter domačimi čebelarji…