Sladki sauvignon suhi jagodni izbor zmagal v Ljubljani

Vinska klet Krško Kmečke zadruge Krško z.o.o. je prejela na ocenjevanju na 14. Slovenskem festivalu vin v Ljubljani nagrado za najbolje ocenjeno vino.

VINO Z NAJVIŠJO OCENO NA 14. SLOVENSKEM FESTIVALU VIN PRIHAJA IZ VINSKE KLETI KRŠKO


""
Katarina Simončič in direktor Janez Živič


Gre za predikat ťSauvignon suhi jagodni izbor, letnik 2009Ť, za katerega je klet letos že prejela srebrno medaljo na svetovnem ocenjevanju vin Decanter. Vinska klet Krško, ki je poznana predvsem kot vodilni pridelovalec kakovostnega cvička PTP, je ponovno dokazala, da zna pridelati tudi druga vina najvišje kakovosti. Na Festivalskem ocenjevanju, ki je potekalo v okviru 14. Slovenskega festivala vin v Ljubljani, je prejela včeraj Vinska klet Krško najvišjo oceno med vsemi vini, ki so sodelovala na ocenjevanju, za predikat Sauvignon suhi jagodni izbor, letnik 2009. Prav tako je za to vino letos v maju 2011 prejela srebrno medaljo na svetovanju ocenjevanju vin Decanter. Gre za vrhunsko vino ZGP, ki predstavlja zbir pozitivnih lastnosti okolja in sorte. Vsebuje 10,0 vol. % alkohola in 254 g/l nepovretega sladkorja. Grozdje za to vino je bilo potrgano, ko je narava že globoko počivala, 3. marca 2010. To vino se lepo poda kot desertno vino ob izbrani družbi in je največ, kar premore žlahtna vinska trta Vitis vinifera.


Janez Živič, direktor KZ Krško z.o.o., je ob prejemu te nagrade dejal: ťPonosni smo na prejeto nagrado, saj nam daje potrditev, da znamo poleg odličnega cvička PTP pridelati tudi najboljša predikatna vina.Ť


Za več informacij obiščite http://www.kz-krsko.si/ ali kontaktirajte na 041 690-142 (Janez Živič) ali e-mail: janez.zivic@kz-krsko.si.