Praznična številka revije PET ZVEZDIC je že tu!

Tokrat objavljamo: recepte za praznične jedi ter božične piškotke. Tema meseca pa je postrežba arhivskega vina. Objavljamo še vinske in kulinarične dogodke, nagradno igro in idejnik.

Odlična gostinska ponudba:


Restavracija Harfa, Ljubljana


Terina iz črnih trobent in volovski rep
Tortica iz tapioke in tartufov
Lososovi ravioli z morskimi sadeži
Nadevan kunčji hrbet
Slivova tortica


Ribja restavracija Tabor, Podbrezje


Ostrige s šalotkino omako
Tlačenka iz hobotnice na bučkah
Juha iz školjk
Špinačni rezanci z jastogom
Limonina tortica z gozdnimi sadeži 


Zdravje na krožniku


Lahka božično novoletna sladica


Cimetova tortica s sadjem
Polnozrnati slastni medenjaki


Okusi meseca: Dišeči božični piškoti (Limonine zvezdice, Črnobeli nagajivčki, Piškoti z ingverjem in pomarančo);  Začimba meseca: Novoletne začimbe – Zimski mafini; Potujem, jem in pijem: Enostavno, iskreno in najboljše (Zagreb); Koktajli: Prirava koktajlov z mineralno vodo (Mattoni in heaven), Izbrali naj koktajl leta 2011 (Rose Symphony, Great Sunrise, Grande Havana); Tema meseca: Umetnost postrežbe arhivskega vina; Intervju: O kakovosti začimb in navadah Slovencev; GLOBAL CHEF CHALLENGE; Dogodki: Ecotrophelia: Nagrajeno eko živilo, Sladice v znamenju kakija, kostanja, češpelj, Dragulji iz vinske banke Kupljen, Uspehi blejskih in mariborskih študentov, Knjižne novosti, Festivalski izkupiček nad pričakovanji, Predsednik v Goriških Brdih, Druženje s kraljičinim kernerjem, Okus skozi obliko – 2. del; Ostalo: Idejnik, koledar dogodkov za december, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.