Tokrat objavljamo: recepte za praznične jedi ter boične pikotke. Tema meseca pa je postreba arhivskega vina. Objavljamo e vinske in kulinarične dogodke, nagradno igro in idejnik.
Odlična gostinska ponudba:
Restavracija Harfa, Ljubljana
Terina iz črnih trobent in volovski rep
Tortica iz tapioke in tartufov
Lososovi ravioli z morskimi sadei
Nadevan kunčji hrbet
Slivova tortica
Ribja restavracija Tabor, Podbrezje
Ostrige s alotkino omako
Tlačenka iz hobotnice na bučkah
Juha iz koljk
pinačni rezanci z jastogom
Limonina tortica z gozdnimi sadei
Zdravje na kroniku
Lahka boično novoletna sladica
Cimetova tortica s sadjem
Polnozrnati slastni medenjaki
Okusi meseca: Dieči boični pikoti (Limonine zvezdice, Črnobeli nagajivčki, Pikoti z ingverjem in pomarančo); Začimba meseca: Novoletne začimbe – Zimski mafini; Potujem, jem in pijem: Enostavno, iskreno in najbolje (Zagreb); Koktajli: Prirava koktajlov z mineralno vodo (Mattoni in heaven), Izbrali naj koktajl leta 2011 (Rose Symphony, Great Sunrise, Grande Havana); Tema meseca: Umetnost postrebe arhivskega vina; Intervju: O kakovosti začimb in navadah Slovencev; GLOBAL CHEF CHALLENGE; Dogodki: Ecotrophelia: Nagrajeno eko ivilo, Sladice v znamenju kakija, kostanja, čepelj, Dragulji iz vinske banke Kupljen, Uspehi blejskih in mariborskih tudentov, Knjine novosti, Festivalski izkupiček nad pričakovanji, Predsednik v Gorikih Brdih, Druenje s kraljičinim kernerjem, Okus skozi obliko – 2. del; Ostalo: Idejnik, koledar dogodkov za december, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.