17. noč penine v znamenju zvezd

V hotelu Radin v Zdravilišču Radenci je v soboto, 11. februarja 2012, potekala tradicionalna 17. Noč penine.

Goste so razvajali s kulinaričnimi, mehurčkastimi in glasbenimi zvezdami, saj je vrhunsko kulinariko pospremila penina iz Radgonskih goric, za glasbo in ples pa so poskrbeli Romana Krajnčan, Nuša Derenda z bandom ter Petar Grašo.


""


Letošnji dogodek je bil še posebej slovesen, saj organizatorja – Radgonske gorice ter Zdravilišče Radenci – praznujeta okrogli obletnici. Radgonske gorice letos obeležujejo svojo 160 – letnico, Zdravilišče Radenci pa 130 – letnico. Ob tej priložnosti so med gosti izžrebali več privlačnih nagrad, ki sta jih podarila organizatorja. 3-litrsko steklenico penine ter degustacijo za 15 oseb so podarile Radgonske gorice, Zdravilišče Radenci pa je izžrebanim srečnežem podarilo vikend paket ter polpenzion v hotelu Radin.""


Rdeča nit tokratnega večera so bile zvezde, a pravih zvezd na nebu zaradi snega žal ni bilo mogoče opazovati. Kljub temu so gostje lahko prisluhnili strokovnemu predavanju o astronomiji, nato pa se prepustili razvajanju s kulinaričnimi, mehurčkastimi in glasbenimi zvezdami. Za vrhunsko hrano je poskrbela Slovenska nacionalna mladinska kuharska ekipa na čelu s Srečkom Kokličem, hrano pa so pospremile penine Radgonskih goric, katere je predstavila glavna enologinja Klavdija Topolovec Špur. Na odru so cel večer sijale tudi glasbene zvezde – Romana Krajnčan, Nuša Derenda ter Petar Grašo.


Že tradicionalno ima Noč penine tudi dobrodelno noto. Tokrat so se gostje lahko fotografirali, z nakupom spominskih fotografij pa prispevali v dobrodelne namene. Na letošnji Noči penine so za  nakup defibrilatorja za urgentno kardiološko ambulanto v Zdravilišču Radenci tako zbrali 1.300 evrov.


Dodatne informacije:
Andreja Novak
telefon:  041 271 625
e-pošta: andreja.novak@radgonske-gorice.si