Revija PET ZVEZDIC – marčevska številka je že tu!

V njej objavljamo obilo vinskih dogodkov, recepte, ki so jih pripravili v Termah Olimia ter Restavraciji in kavarni Element, postopek za izdelavo francoskih piškotov – macaronov, vinsko obarvano nagradno igro ter ostale zanimive vsebine!


Odlična gostinska ponudba:



Terme Olimia – Hotel Sotelia, Podčetrtek



Prekajena sotelska postrv na motovilcu



Zapečen kozjanski korejevec



Ajdova kaša z jurčki in olimskim sirom



Jelenov file v glazuri modre frankinje s sivkino polento



Karpačo kozjanskega jabolka in sorbet rdeče pese



 



Restavracija in kavarna Element, Črnuče



Hladna ribja juha s pomladno berivko, jastogom, grenivko



Zeljni rezanci z gobami šitake in mavrhi



Tuna v sezamu na zelenjavi z morskimi algami



Steak s krompirjem "hasselback" in staranim sirom



Sladki kokosov suši z mangovim želejem



 



Zdravje na krožniku



Zaključek nagradnega natečaja in objava nagrajenca



Prebujanje zdrave pomladi



Losos s česnovim čipsom in čemažem, pirin narastek



Mediteran iz pečice



 



OKUS MESECA: Po pustu postne jedi – Slanikova pojedina; ZAČIMBA MESECA: Jušna zelenjava – Paprična juha z majaronovimi cmočki; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Sonce Južne Afrike, 1. del; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Macaroni – sladka eksplozija v ustih, postopek za pripravo čokoladnih macaronov; TEMA MESECA: V Društvu živilcev SVS Maribor aktivni že 50 let!; V SVETU PIJAČ: Žlahtnost štajerskih belih arhiv; Mehurčki po mehurčkih (konferenca o peninah); Na kmetiji Gaube prvič ledena trgatev; Pokuševalci o problematiki ocenjevanja vin; Večer bordojcev in šampanjcev; Društvo Sommelier Slovenije praznuje 20 let; Zimska trgatev v P&F Jeruzalem Ormož in Ljutomer; Noč penine v znamenju obletnic in zvezd; Barmanska abeceda A-B; Moj Fruc – nova pijača po okusu in ideji potrošnikov; Pivoznanstvo; DOGODKI: Dan odprtih vrat na BIC-u, Kulinarično vinska fantazija in Koppert Cress, Ohrovt, zelena in koleraba malo drugače, Otroci tekmujejo v avtohtonih jedeh, Osnovnošolci za Zlato kuhalnico, Okusnost britanskega karija, Kuharsko tekmovanje Global Chefs Challenge, Sejem GastExpo 2012; OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za marec, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.