Na Dan mladosti so starejši občani Ormoža in Ljutomera degustirali Jeruzalemsko vino.

Družbi P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer sta na Dan mladosti starejše občane znova popeljali na izlet po Jeruzalemskih goricah in vodeno degustacijo vin v Zidanico Malek.


V P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer so ponovili lanskoletni dogodek pod sloganom ťMlado in staro za prijateljeŤ in ga znova organizirali. Dogodek je tako postal vsakoletna stalnica, ki izjemno razveseli in popelje v nostalgijo lokalne starejše občane. Ti so se ga letos tako udeležili še v večjem številu kot leto poprej. Dogodek se je odvijal v jeruzalemskem domačem okolju, v Jeruzalemskih goricah in Zidanici Malek. V družbi predstavnikov P&F so uživali stanovalci domov CSO Ormož in DSO Ljutomer in se z avtobusi popeljali na voden ogled Jeruzalemskih goric, ki spadajo med pet odstotkov najboljših leg za pridelavo belih vin na svetu.


Zadnja postaja je bila v Zidanici Malek, kjer so stanovalci obeh domov uživali ob nastopu otroške folklorne glasbene skupine OŠ Miklavž pri Ormožu, ter degustirali vina in domačo hrano iz Prlekije in njene okolice. Seveda pa ni manjkal razgovor o kulturi pitja vina, ogledali so si tudi izjemno bogato in lepo urejeno zbirko arhivskih vin v Sloveniji, ki je prav tam.


V imenu gostitelja je mlade in predvsem starejše povabljence, pozdravil Marko Antolič, direktor za finance in kontroling, ki je izpostavil, da se v družbah trudijo biti čim bolj odgovorni do okolja in ljudi, tudi lokalno, saj so tesno vpeti v sobivanje tako v Ljutomeru, kot v Ormožu. Dodal je, da se zavedajo s kakšnim naravnim bogastvom razpolagajo, zato je njihova odgovornost toliko večja in se trudijo, da vlagajo nazaj v okolje.


Naj napovemo še, da v družbi pripravljajo še en, pomemben, dogodek. V četrtek, 31. maja bosta družbi P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. in P&F Jeruzalem Ljutomer d.o.o. v Ljubljani, na Tivolskem Gradu, predstavili nov letnik vin. Na dogodku bodo udeleženci prvič degustirali nov letnik vin iz kleti Ormoža in Ljutomera, predstavili pa bodo tudi arhivska vina iz največje arhivske zbirke vin v Sloveniji.


 


 


Dodatne informacije:
Katja Jurkovič
P&F Jeruzalem Ormož d.o.o.
tel.št.: +386(0)2 741 57 49
E-pošta: kjurkovic@pfwineries.com