Slovenska M-enostavno dobra vina med TOP 20 vinskimi zvezdami sveta

""

V mladem in ambicioznem štajerskem vinarstvu, M-enostavno dobra vina, smo letos prvič sodelovali na zelo zanimivem in svetovno priznanem vinskem tekmovanju Wine Stars 2012. Ker smo v tem tekmovanju prepoznali priložnost za prodor naših vin na angleško tržišče, smo se odločili za prijavo.


 


Kot edini predstavniki iz Slovenije in celo edini predstavniki Srednje Evrope smo se uvrstili med 20 najboljših vinarjev na svetu (Wine Stars Top 20). Za ocenjevanje so skrbeli zelo ugledni vinski poznavalci. (http://www.wine-stars.com/judges/)


 


Za uvrstitev v TOP 20 so se potegovala vinarstva iz vsega sveta. Točen podatek nam ni znan, je pa skupno število glede na slogan tekmovanja (A million random wineries. One competition. Only the best survive.) verjetno kar precejšnje.  


 


Navdušenje nad vini, zunanjo podobo in filozofijo M-vina je bilo izjemno, tako med sodniki, kot med ostalo javnostjo. Med TOP 20 predstavniki klasičnega zmagovalca niso izbirali, ampak je "zmagal" tisti, ki je uspel navezati največ stikov z uvozniki in kupci na UK tržišču. Zato smo zelo veseli in ponosni, da nam je uspelo navdušiti sodnike, najboljše UK uvoznike in kar je glede na našo usmeritev še pomembnejše – predstavnike številnih uglednih angleških restavracij.  


 


Naši vtisi, kot prvemu slovenskemu vinarstvu, ki se mu je uspelo uvrstiti v TOP 20 v tem prestižnem tekmovanju, so fenomenalni in to priznanje je spodbuda, da je naša pot prava in vzpenjajoča.


 


 


Gregor Mikuž in Tjaša Mikuž, M-enostavno dobra vinawww.m-vina.si