Teden restavracij v Mariboru

V Mariboru poteka Teden restavracij v znamenju številke 12. Začel se je v soboto, 12. maja (in bo trajal do nedelje, 20. maja), vanj je vključenih 12 restavracij, meni sestavljen iz najmanj treh hodov, pa bo stal 12 evrov.

Pobudnik akcije je kulinarični kritik Nedela Uroš Mencinger: ”Vodilo je razmerje med kakovostjo in ceno. Akcija je namenjena predstavitvi restavracij in kakovostne gostinske ter kulinarične ponudbe. Cena 12 evrov je vabilo, da izbrane restavracije obiščejo tudi tisti, ki jih sicer ne, ter da tisti, ki vedno obiskujejo isto restavracijo, sedaj preizkusijo tudi druge. Osem okusnih mariborskih dni za prijazno ceno, torej.”


Restavracije, v katerih od 12. do 20. maja lahko uživate ob cenovno ugodnih in kakovostno vrhunskih menijih in mariborskih okusih: Rožmarin, Pri Florjanu, Restavracija Terasa v hotelu City, Novi svet pri Stolnici, Mak, restavracija hotela Arena, Pri treh ribnikih, restavracija hotela Piramida, Panorama v hotelu Draš, gostilna Lešnik, Villa Rustica in Restavracija Betnava.