Salon Jeruzalem desetič gosti ljubitelje vina in kulinarike

Prihajajoči vikend, v petek in soboto, 8. in 9.6., bo med jeruzalemskimi vinogradi v Prlekiji veliki praznik. Prleški vinarji namreč deseto leto zapored pripravljajo svoj poseben dogodek „Salon Jeruzalem 2012“. Deseto obletnico svoje uveljavljene prireditve bodo na vinorodnih hribčkih nad Ljutomerom in Ormožem, obeležili „po prleško“, torej: pristno, zabavno, strokovno, okusno, veselo, sproščeno, prijetno in prijazno…

KONEC TEDNA BO PRAZNIK MED VINOGRADI
Vinorodni Jeruzalem desetič gosti ljubitelje vina in kulinarike


Izjemen kulinarični, glasbeni in okuševalski spektakel bo potekal v osrčju Jeruzalemskih vinogradov na Dvorcu Jeruzalem. Na dogajanju, kjer v dveh dneh pričakujejo na stotine ljubiteljev vina in kulinarike, se bo odvijalo marsikaj zanimivega, v ospredju pa bodo vsekakor vrhunska vina, torej vse najboljše kar ponujajo prleške vinske trte, ter kulinarika.
Deseti „Salon Jeruzalem 2012“, bo med drugim obeležilo tudi kosilo s Slovensko kuharsko reprezentanco, srečanje slovenskih sommelierjev s pokušino letnika 1971, vodena degustacija „Šiponi 2011“, koncert Vlada Kreslina in Malih bogov „s penino med vinogradi“… Mitja Herga, direktor P&F Wineries je ob tradicionalnem srečanju sommelierjev obljubil presenečenje. Na druženju, ki se prične na zidanici Malek bo med paleto vin na pokušnjo ponudil tudi legnedarno pozno trgatev belega pinota letnika 1971! David Morrisson bo vinarjem in obiskovalcem predaval o salonskih vinih. Strokovno degustacijo šiponov vinarjev Salona Jeruzalem bo vodil dr. Mojmir Wondra. 

Kreacije velikih slovenskih kuharskih šefov v obliki razširjenega tekmovalnega jedilnika se bodo bohotile ob vinih vinarjev Salona Jeruzalem. Vinsko kulinarični presežki so zagotovljeni, saj prleški vinarji udejanjajo vizijo svojih vin: najboljše z najboljšim! Gostujoči kuharski CHEFI s svojimi kulinaričnimi kreacijami nekaj let bogatijo Salon Jeruzalem. Pripravljajo presežke na krožnikih in v okusih, katere dopolnjujejo in nadgrajujejo vina vinarjev Salona Jeruzalem. In kdo bi lahko bil bolj primeren ob deseti obletnici Salona Jeruzalem kot le najboljši?
Pa ne le eden. Letošnji kulinarični spektakel – kosilo Salona Jeruzalem pripravlja Slovenska kuharska reprezentanca (vodja: Janez Dolšak, vodja kuhinje Grand hotel Union Ljubljana; Simon Bertoncelj, vodja kuhinje Sava turizem Grand Hotel Toplice; Davor Družinec, kuhar Protokolarni servis Brdo hotel Kokra; Grega Rozman, kuhar Sava turizem restavracija Panorama; Alma Rekič, vodja slaščičarske delavnic Sava turizem Park Hotel bled; Marino Furlan, kuhar HIT Perla, Casino & Hotel, in predsednik društva kuharjev in slaščičarjev: Tomaž Vozelj), sestavlja posebni jedilnik:
Poširan file smuča s skorjico, provensalska zelenjava na kremi cvetače in pehtrana, sotiran mladi grah, gel rumenega korenja, kalčki rukole, ocvrt fillo raviol s špinačo in kozjo skuto, rdeča vinska ribja omaka, pena vodne kreše, bučna juha z ocvrtim raviolom, šparglji, rumsteak z jurčovo skorjico in Porto omako, telečji file s priželjcem, matevž (pire s fižolom), glazirana šalotka, pečena rdeča pesa in gomoljna zelenjava z ohrovtom, mousee mlečne čokolade z malinovim želejem na pistacijevem biskvitu, sorbet mandarine na lešnikovem krokantu, malinova omaka, mandarinina krema, medene magdalene, pina colada espuma, žele vrtnice in ličija. Jedi povezane v celoto s prleškimi vini bodo navduševale kulinarične navdušence.  
O.B.


Program Salona Jeruzalem je objavljen na www.jeruzalem.slovino.com



Dodatne informacije: Dejan Baier, gsm 031766000, e-pošta dejan@slovino.com




 


""

PROGRAM dogajanja si oglejte na http://www.jeruzalem.slovino.com/

""