Prihajajoči vikend, v petek in soboto, 8. in 9.6., bo med jeruzalemskimi vinogradi v Prlekiji veliki praznik. Prleki vinarji namreč deseto leto zapored pripravljajo svoj poseben dogodek Salon Jeruzalem 2012. Deseto obletnico svoje uveljavljene prireditve bodo na vinorodnih hribčkih nad Ljutomerom in Ormoem, obeleili po prleko, torej: pristno, zabavno, strokovno, okusno, veselo, spročeno, prijetno in prijazno…
KONEC TEDNA BO PRAZNIK MED VINOGRADI
Vinorodni Jeruzalem desetič gosti ljubitelje vina in kulinarike
Izjemen kulinarični, glasbeni in okuevalski spektakel bo potekal v osrčju Jeruzalemskih vinogradov na Dvorcu Jeruzalem. Na dogajanju, kjer v dveh dneh pričakujejo na stotine ljubiteljev vina in kulinarike, se bo odvijalo marsikaj zanimivega, v ospredju pa bodo vsekakor vrhunska vina, torej vse najbolje kar ponujajo prleke vinske trte, ter kulinarika.
Deseti Salon Jeruzalem 2012, bo med drugim obeleilo tudi kosilo s Slovensko kuharsko reprezentanco, srečanje slovenskih sommelierjev s pokuino letnika 1971, vodena degustacija iponi 2011, koncert Vlada Kreslina in Malih bogov s penino med vinogradi… Mitja Herga, direktor P&F Wineries je ob tradicionalnem srečanju sommelierjev obljubil presenečenje. Na druenju, ki se prične na zidanici Malek bo med paleto vin na pokunjo ponudil tudi legnedarno pozno trgatev belega pinota letnika 1971! David Morrisson bo vinarjem in obiskovalcem predaval o salonskih vinih. Strokovno degustacijo iponov vinarjev Salona Jeruzalem bo vodil dr. Mojmir Wondra.
Kreacije velikih slovenskih kuharskih efov v obliki razirjenega tekmovalnega jedilnika se bodo bohotile ob vinih vinarjev Salona Jeruzalem. Vinsko kulinarični preseki so zagotovljeni, saj prleki vinarji udejanjajo vizijo svojih vin: najbolje z najboljim! Gostujoči kuharski CHEFI s svojimi kulinaričnimi kreacijami nekaj let bogatijo Salon Jeruzalem. Pripravljajo preseke na kronikih in v okusih, katere dopolnjujejo in nadgrajujejo vina vinarjev Salona Jeruzalem. In kdo bi lahko bil bolj primeren ob deseti obletnici Salona Jeruzalem kot le najbolji?
Pa ne le eden. Letonji kulinarični spektakel – kosilo Salona Jeruzalem pripravlja Slovenska kuharska reprezentanca (vodja: Janez Dolak, vodja kuhinje Grand hotel Union Ljubljana; Simon Bertoncelj, vodja kuhinje Sava turizem Grand Hotel Toplice; Davor Druinec, kuhar Protokolarni servis Brdo hotel Kokra; Grega Rozman, kuhar Sava turizem restavracija Panorama; Alma Rekič, vodja slačičarske delavnic Sava turizem Park Hotel bled; Marino Furlan, kuhar HIT Perla, Casino & Hotel, in predsednik drutva kuharjev in slačičarjev: Toma Vozelj), sestavlja posebni jedilnik:
Poiran file smuča s skorjico, provensalska zelenjava na kremi cvetače in pehtrana, sotiran mladi grah, gel rumenega korenja, kalčki rukole, ocvrt fillo raviol s pinačo in kozjo skuto, rdeča vinska ribja omaka, pena vodne kree, bučna juha z ocvrtim raviolom, parglji, rumsteak z jurčovo skorjico in Porto omako, telečji file s prieljcem, matev (pire s fiolom), glazirana alotka, pečena rdeča pesa in gomoljna zelenjava z ohrovtom, mousee mlečne čokolade z malinovim elejem na pistacijevem biskvitu, sorbet mandarine na lenikovem krokantu, malinova omaka, mandarinina krema, medene magdalene, pina colada espuma, ele vrtnice in ličija. Jedi povezane v celoto s prlekimi vini bodo navduevale kulinarične navduence.
O.B.
Program Salona Jeruzalem je objavljen na www.jeruzalem.slovino.com
Dodatne informacije: Dejan Baier, gsm 031766000, e-pota dejan@slovino.com
PROGRAM dogajanja si oglejte na http://www.jeruzalem.slovino.com/
