Martinove jedi, kaki, vinski dogodki, reportai z Gostinsko turističnega zbora Slovenije in Svetovne kuharske olimpijade ter e mnogo drugih zanimivih vsebin objavljamo v novembrski tevilki.
Odlična gostinska ponudba:
Restavracija Otarija, Dolenjske Toplice
Kuhan goveji jezik v mladem vinu na zelični skuti
Dolenjske krpice s kozjim sirom na vinskem rdečem zelju
Pesina juha
Gosje prsi na carjeviču z matevem, svinjski file s praenimi orehi
Kostanjev narastek s čokolado in na medu karamelizirano mandarino
Restavracija Evergreen, Smlednik
Kmečka krompirjeva juha z jurčki
Račji konfit na pečenem kislem zelju in krompirju
Karpačo tune in zvitek mečarice s slano panna cotto
Rievi pageti s kozicami v ampanjski omaki
Evergreen tortica
OKUS MESECA: Kaki! (Roquefort skutna tortica s kakijem, Kakijevi pikotki z rozinami, Pečeni kakiji z ingverjem in mascarponejevo kremo, Hitri kakijev dem); ZAČIMBA
MESECA: Kumina Srnin file z brstičnim ohrovtom; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Parika odkritja 2. del; SLAČIČARSTVO / PEKARSTVO: Sladka Istra 2012; MLADI IN STROKA: tudentje uspeni tudi na tujem; V SVETU PIJAČ: Pokuina vrhunskih ampanjcev Deutz, Kulinarično vinski večer v Rimskih termah, Mednarodno ocenjevanje VinoCool Vinoforum, Podelili diplome novi generaciji sommelierjev, Barmanska abeceda N, O, Slovenski barmani so se vrnili s srebrom! (Cocktail Juniper Rouge); DOGODKI: Vodič po sončkih slovenske gastronomije, Na kuharski olimpijadi zopet najbolji vedi, Alpeks pestra izbira za gostince in hotelirje, Prve oznake Ročno rezan prut, Oblikovalska okuevalnica 1 del, Tekmovali v pripravi zgornjesavskih krapov in pastirskega lonca, Pestro na Dnevih slovenskega turizma, 59. Gostinsko turistični zbor Slovenije (Nagrajenci tekmovanj 2012, V strokovnih znanjih tekmovali tudi dijaki, Zbornica podelila priznanja za kakovost dela in jubileje, Predstavila so se tudi podjetja), Osnovnoolci tekmovali za Zlato kuhalnico; OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za november, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.