Vinska jelka P&F na Jeruzalemu

Največji slovenski vinar prižgal 3000 lučk na ťvinski jelkiŤ in predstavil novi penini in vino

""


P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer sta ob tretjem tradicionalnem prazničnem prižigu lučk na ťvinski jelkiŤ v krogu poslovnih partnerjev, županov, občinskih svetnikov in krajanov predstavila novi penini, Sauvignon in Rosé, ter buteljčno vino Kvartet.


P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer sta minuli petek na Dvorcu Jeruzalem organizirala prednovoletno druženje. Za največjega slovenskega vinarja se iztekajoče poslovno leto zaključuje v znamenju novosti, zato so vrhunec druženja zaznamovale predstavitve novih vin, ki so jih v skladu s svojim sloganom ťnajboljše stvari v življenju delimo z drugimiŤ predstavili v krogu svojih prijateljev. Trem peninam, Muškatni, Sec in Brut, sta se pridružili še Sauvignon in Rosé, ki sta obogatili zbirko blagovne znamke Jeruzalem Ormož. Paleto vin blagovne znamke Ljutomerčan pa je popestrilo novo buteljčno vino Kvartet.


Penini in buteljčno vino so gostje okušali ob skrbno izbranih kulinaričnih dobrotah iz kuhinje Dvorca Jeruzalem, vina pa je natančneje predstavljal enolog Rok Jamnik, ki je med drugim povedal: ťNova vina so nastala iz ročno pobranega grozdja vzgojenega na najboljših legah Ljutomersko-ormoških goric. Penini iz vinske kleti Jeruzalem Ormož sta pridelani po charmat postopku, sta živahni ter osvežujoči z rahlim preostankom sladkorja. Buteljčno vino Kvartet vinske kleti Jeruzalem Ljutomer pa je nastalo po naravi prijazni, integrirani pridelavi. Kvartet je polsuho vino, ki spominja na zrelo rumeno sadje, citruse in jabolka. Ponudimo ga k ribam, mesnim jedem in testeninam.Ť


""


Pred okušanjem vinsko kulinaričnih dobrot so se gostje P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer, ob spremljavi otroškega pevskega zbora OŠ Ivanjkovci in pihalnega kvarteta Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, zbrali pred dvorcem, kjer jih je pozdravil direktor P&F Jeruzalem Ormož Mitja Herga: ťVeseli me, da lahko ob uspešnem iztekajočem poslovnem letu v tem prekrasnem ambientu s sodelavci in prijatelji nazdravimo z našimi novimi vini in si zaželimo lepe praznike.Ť Tako so v duhu bližajočih božičnih praznikov, ob pomoči članov rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, v krogu sodelavcev, lokalnih prebivalcev, poslovnih partnerjev, županov in občinskih svetnikov, na posebni novoletni jelki v obliki steklenice, prižgali več kot 3000 lučk, ki bodo vse do sredine januarja krasile prepoznavno lokacijo sredi Jeruzalemskih vinogradov.