Iz januarske številke revije Pet zvezdic

Slastni recepti, vinski in kulinarični dogodki, dobre ideje, nagradni kviz in še marsikaj…

Odlična gostinska ponudba:

Hotel Livada Prestige, Terme 3000 – Moravske Toplice

OKUSI MESECA: Fondi – družabno in okusno (čokoladni fondi, sirov fondi, mesni
fondi, morski fondi); Tatarska ajda –
zgodba o starih in novih časih
(Tatarski medeni srčki); Luciferjeva čokolada, vražje nebeška!  


MLADI IN STROKA: Šolski center Velenje – Praznično pecivo in pogrinjek, 2. del (božanske lešnikove zvezdice, slastne
čokoladne smrečice, bela polnočna torta); ČAROBNI
SVET ZAČIMB:
Vanilja – Vaniljevi mafini s klinčki in rabarbaro; POTUJEM, JEM IN PIJEM: The Fat Duck, 2. del; PREDSTAVITEV: Osnova d.o.o.: Delovna
obleka naj bo udobna in vzdržljiva, a tudi privlačna!; V SVETU PIJAČ: Štirinajsta dobrodelna licitacija barikov Vinakoper,

Pestro na jubilejnem Festivalu vin in kulinarike, „Oranžna“ ekipa in „oranžni“
zaključki, S starodobniki obiskali Štajersko, Zanimanje za oranžna vina tudi na
Dunaju, Portorož v znamenju penin, 3. Vinski večer v hotelu Kempinski Palace,
Barmanska abeceda – R, Naša barmana tekmovala za Pokal Donave;


DOGODKI: V Bistroju Zvezda okus po Španiji, Večer kulinarike in smeha v Hotelu Evropa, Gostinci tokrat tudi o nelojalni konkurenci, Z novo kartico tudi do kulinaričnih ugodnosti, Oblikovalska
okuševalnica – 3. Del, 20-let uspešnega dela podjetja Winterhalter Gastronom,
Delavnica o trendih in novostih v kulinariki, Otvoritvi v prestolnici na
12.12.2012: japonska restavracija Maru in grajski Strelec, Kulinarična
artistika, Slovenska kulinarika in vina znova v Rimu, Pomen biotehnologije,
mikrobiologije in varnosti živil, V Sarajevu dvakrat zlato za Iztoka!,
Ljubljana dobila svojo torto; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za januar, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na


www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic