V torek, 12. marca bo v Mariboru potekalo veliko tradicionalno srečanje sommelierjev. Dopoldanski del srečanja bo namenjen komisijski izbiri "Pargelj" vin in ostalim strokovnim izbiram za akcijo "Sommelierska selekcija".
V strokovnem delu bo letonja novost izbira vin sorte LAKI RIZLING za naziv "SOMMELIERSKA SELEKCIJA". Sommelierska naloga bo poiskati lake rizlinge, ki so odličen partner v kulinariki.
Sommelierji bodo v komisijah ob omenjeni strokovni izbiri lakih rizlingov poskuali vina za e uveljavljene akcije "Sommelierji priporočajo" za vina, ki se najbolje podajo k jedem iz pargljevih in zelenjavnih jedi, vina z k ribjim jedem in vina k jedem iz govedine in divjačine.
Vina se bodo potegovala za naklonjenost vinskih svetovalcev sommelierjev vijih stopenj, tako bodo v delovnih komisijah sodelovali le sommelierji II. in III. stopnje.
Tekmovanje je odprtega tipa. Svoja vina lahko prijavijo vsi vinarji.
Popoldanski del sommelierskega srečanja, ki bo v organizaciji Zavoda SloVino letos na tajerskem potekalo e osmič, bo namenjen izmenjavi strokovnih mnenj in druenju z vinarji ob pokunji vin in delikates.