Srečanje sommelierjev v Mariboru pod okriljem Zavoda SloVino

V torek, 12. marca bo v Mariboru potekalo veliko tradicionalno srečanje sommelierjev. Dopoldanski del srečanja bo namenjen komisijski izbiri "ŠPargelj" vin in ostalim strokovnim izbiram za akcijo "Sommelierska selekcija".


V strokovnem delu bo letošnja novost izbira vin sorte LAŠKI RIZLING za naziv "SOMMELIERSKA SELEKCIJA". Sommelierska naloga bo poiskati laške rizlinge, ki so odličen partner v kulinariki.

Sommelierji bodo v komisijah ob omenjeni strokovni izbiri laških rizlingov poskušali vina za že uveljavljene akcije "Sommelierji priporočajo" za vina, ki se najbolje podajo k jedem iz špargljevih in zelenjavnih jedi, vina z k ribjim jedem in vina k jedem iz govedine in divjačine.

Vina se bodo potegovala za naklonjenost vinskih svetovalcev sommelierjev višjih stopenj, tako bodo v delovnih komisijah sodelovali le sommelierji II. in III. stopnje.Tekmovanje je odprtega tipa. Svoja vina lahko prijavijo vsi vinarji.Popoldanski del sommelierskega srečanja, ki bo v organizaciji Zavoda SloVino letos na štajerskem potekalo že osmič, bo namenjen izmenjavi strokovnih mnenj in druženju z vinarji ob pokušnji vin in delikates.