Vinske kraljice obiskale Roglo

Slovensko vinsko kraljestvo „kraljevalo“ na smučišču na Rogli.

ENKRAT KRALJICA – VEDNO KRALJICA!

    Poleg slovenske vinske kraljice, ki se menjava vsako leto (letos je na Slovenskem vinskem dvoru gospodarica, 17. kraljica Neža Pavlič iz Slovenskih Konjic), je v Sloveniji še veliko drugih kronanih glav, ki predstavljajo bodisi določena vinorodna območja, bodisi različna vinogradniška društva. In v času, ko kraljujejo se lepa dekleta spoznavajo in družijo, pozneje ko več niso kraljice in ko si že ustvarjajo družine, pa prijateljstev ne prekinjajo. Pravijo, da pravih prijateljstev ne razderejo ne kilometri in ne čas.
 
   „To lahko potrdimo tudi regionalne vinske kraljice in kralj, ki smo kraljevali med leti 2007 in 2009. Slovenija si nas je zapomnila po projektu Bruselj 09, ko smo obiskali evropski parlament in se tam predstavili s svojimi vini. Čeprav smo predali lente in krone, je prijateljstvo ostalo. Tokratna zasedba sedmih kraljic in enega kralja: Vesna Perko, Cvičkova princesa; Simona Žugelj, Kraljica metliške črnine in Slovenska vinska kraljica; Tatjana Caf, Ptujska vinska kraljica; Mateja Prapotnik, Kogovska vinska kraljica; Janja Korošec, Vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric; Martina Rebula, Kraljica terana in Anja Jamšek, Mariborska vinska kraljica ter Janez Colnar, Kralj cvička, smo nekoliko zapustili vinorodne griče in se povzpeli nekoliko višje v hribe. Želja po druženju in novih dogodivščinah se nam je uresničila minuli vikend na smučišču Rogla, kjer smo se preizkusile v smučanju, razvajale v Hotelu Brinje, kjer smo bile tudi nastanjene, in uživale ob dobri vinski kapljici – tako kot se za vinske kraljice spodobi“, nam je dogajanje na Rogli predstavila bivša ptujska vinska kraljica Tatjana Caf.

    Dodala je, da so za goste hotela Brinje pripravile tudi kratko brezplačno degustacijo svojih vin in skovale načrte za naslednja srečanja in druge aktivnosti, saj rade rečejo: “Enkrat kraljica, vedno kraljica!”


O.B.