Spominčice dobrodelno – Pomladno vino

Na prvi pomladni dan že osmo leto zapored poteka dobrodelno druženje, ki ga organizirajo Spominčice, skupina 7 priznanih slovenskih gostink, ki svoje delovanje usmerjajo k pomoči potrebnim. Letošnje srečanje je gostila Maruška Gašparin, gospodinja Restavracije Pikol v Rožni dolini v Novi Gorici. V svojem nagovoru je poudarila, da je srečna, ker je lahko del čudovitega šopka spominčic.

Krasno pomladno dobrodelno druženje na Pikolu s Spominčicami

Na dogodku so Spominčice predstavile Pomladno vino, ki so ga pomagale soustvarjati pri izbranem vinarju –  letos je bila to Vinska klet ťGoriška BrdaŤ. Gre za tipično briško zvrst rebule, sauvignonassa in chardonnaya. Pomladno vino se trži z namenom dobrodelnosti, saj 1,5€ od vsake prodane steklenice, preko Zveze prijateljev mladine, namenjajo družini v stiski. Zbrana sredstva letos namenjajo Nejcu iz Šmartnega v Brdih in njegovi mami, ki sta lahko zgled poguma na težki poti skozi življenje.


Družina Gašparin, ki vodi Restavracijo Pikol, je poskrbela za čudovito sozvočje med pomladnim vinom in izbranimi jedmi. Kulturni program so popestrili Janez Rijavec Gianni in učenci glasbene šole Promusica, ki jo vodi Radovan Kokošar.


Vsi sodelujoči so z veliko mere kreativnosti in tenkočutnosti našli način, kako povezani lahko pomagajo ljudem, ki potrebujejo pomoč.


Info:
Marjana Simčič Humar (marjana.simcic@klet-brda.si)
Vinska klet Goriška Brda