Revija PET ZVEZDIC – aprilska številka je že tu!

V pestri aprilski številki objavljamo recepte s šparglji, zanimivosti o picah in prihajajoči sladoledni sezoni!
Ne spreglejte tudi priloge – KATALOG OPREME 2013 ZA GOSTINSKE LOKALE IN HOTELE!

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Turistična kmetija Saksida, Zalošče
Goveji jezik s šparglji na kremi iz mladega sira in rumene paprike
Strjenka iz štorovk s šparglji in panceto
Beluši z jajcem, polento, peno kislega mleka in ocvirki
Svinjska ribica in pšenični cmok s šparglji
V rdečem vinu kuhana hruška z metinim sladoledom
MLADI IN STROKA
: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor: Meni za „Biser mora 2013“ (Kremna juha iz zelene in topinamburja z ingverjem in fleronom s prekajenim brancinom, Perutninska ruladica in mini žličnik na pireju z zelišči, raviol s pinjolami in
porom, hrustljava krompirjeva košarica s flambiranim piščancem in marelicami in
pomarančno omako, Jabolčna strjenka z brusnično sredico na čokoladnem biskvitu
in krhka „zloženka“ z jabolčnimi kroglicami in cimetovim musom; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Mediteranska zelišča; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Restavracija Sepia, Avstralija – Umetniška dela na krožnikih; OKUS MESECA: Pizza – Pica margherita ali napoletana je ena sama, Bodoči pravnik zna speči zmagovalno pico, „Vsako pico naredim tako, kot bi jo zase!“ (Mini pice za predjed ali prigrizek, Pica z artičokami in papriko, Calzone ali prepognjena pica s tuno); Sezona sladoleda se začenja! (Pistacijeva polzamrznjena tortica), Na štajerskem imamo dober sladoled; V SVETU PIJAČ: Dobrodelno druženje s Spominčicami, Sommelierji bodo tekmovali tudi v Londonu, Vinakoper med 50 najbolj priljubljenimi, Ko v kozarcu zapoje Slavček, „Neodvisni vinogradniki smo združeni lahko močnejši!“, Malvazija privabila številne obiskovalce,
Sommelierji priporočajo – 10 let akcije ŠPargelj, Barmanska abeceda – U, V, Izbirno
barmansko tekmovanje za svetovno prvenstvo; DOGODKI: Izobraževanje za dietne kuharje, Na „Biseru mora 2013“ zlato za blejske študente!, Dober umetniški vtis v Celovcu, Kopun združil
kuharje z obeh strani meje, Ročno izdelane testenine z izvirnimi nadevi; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za april, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.