Vinogradi obeh bregov Mure

Razstava se bo iz Avstrije prenesla na sejem Agra.VINOGRADI OBEH BREGOV MURE V UMETNIŠKIH UPODOBITVAH NA SEJMU AGRA 2013

Minuli teden je potekala že 19. mednarodna slikarska kolonija ťVinogradi obeh bregov MureŤ, v okviru katere so v prijateljskem vzdušju ustvarjali slikarji Avstrije in Slovenije. Letos je bila organizatorka kolonije avstrijska stran povezujoče reke, zato so slikarji uživali gostoljubje Okrajnega glavarstva Radkersburg oziroma s Feldbachom združenega okraja Jugovzhodna Štajerska, kot pokrovitelj pa je sodeloval Hotel Radkersburgerhof.

Udeleženci, našteti po abecednem vrstnem redu so bili: Alois Bresnik (A), Jože Denko (SLO), Rosina Gmeindl (A), Franc Golob (SLO), Gerhard Guttmann (A), Edith Maria Keckeis (A), Janez Kovačič (SLO), Christa Nickl Wlodkovski (A), Adolf Pen (SLO) ter Lojze Veberič (SLO).
Improvizirani atelje so imeli slikarji urejen v sejni sobi okrajnega glavarstva v Bad Radkersburga, nekaj slikarjev pa je vsaj občasno ustvarjalo tudi pred motivi v naravi. Delo v ateljeju sta večkrat ťvizitiralaŤ tudi oba pomembna organizatorja kolonije, okrajni glavar dr. Alexander Majcan in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Ob zaključku kolonije so slikarji svoja dela postavili na ogled v avli hotela Radkersburgerhof. Razstava bo na ogled do zadnje dekade v avgustu, ko jo bodo (že tradicionalno) prenesli na Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, tokrat od 24. do 29.avgusta 2013.