Vinska reprezentanca Slovenije: nogomet

V duhu Dneva vinogradnikov in vinarjev na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni sta se nekaj deset metrov od sejemskega vrveža, na ŠTC Trate, na prijateljski nogometni tekmi pomerili Vinska reprezentanca Slovenije in NK Bistrica – veterani. Začetni udarec je izvedla 17. Slovenska vinska kraljica Neža Pavlič, ki se je tudi fotografirala z nogometaši.

Nogomet/SLO vinarji remizirali z veterani Bistrice
VINSKA REPRZENTANCA SLOVENIJE – BISTRICA 1:1 (1:1)Po zanimivi in dramatični tekmi, z veliko lepimi potezami, sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Nekdanji aktivni nogometaši iz Slovenske Bistrice in okolice, ki so potrdili, da niso pozabili igrati nogomet, so odlično zaigrali zlasti v 1. polčasu, ko so imeli nekoliko več od igre. Po eni izmed lepih akcij so tudi povedli, na njihovo žalost pa je nerodnost njihovega obrambnega igralca, dve minuti pozneje, botrovala izenačenju.
   
Takrat nihče ni pričakoval, da je to tudi končni izid, saj sta se ekipi izmenjevali v napadalnih akcijah, a zadetkov le ni bilo več. Utrujenost Bistričanov in krajšo klop, so v 2. polčasu izkoristili nogometaši, ki tvorijo Vinsko reprezentanco Slovenije, sicer aktualno evropsko prvakinjo med vinarji, ki so si ustvarili kar nekaj zrelih priložnosti, a je na koncu le ostalo pri najbolj pravičnih in prijateljskih 1:1. Morebiti bi vinarji dosegli kaj več, če bi lahko nastopil kapetan Danilo Steyer, ki je poškodovan in je zaigral le nekaj začetnih minut…

 Gornja Radgona – Stadion ŠTC Trate, 100 gledalcev, glavni sodnik: Bakal (Gornja Radgona).
   Strelca: 0:1 Almir Husić (19.), 1:1 Drago Capl (21. – ag.).
   Vinska reprezentanca Slovenije: Simona Srajnšak, Borut Praprotnik, Robert Fišer, Danilo Steyer (cap), Gregor Mikuž, Tomaž Štrakl, Vladimir Mauko, Matej Hlebec, Matej Rebeninšek, Jani Druzovič, Jani Štrakl, Marko Toplak, Gregor Mikuš, Mitja Adam, Borut Babič, Leon Mlasko, Sebastjan Rojs.
    Bistrica-veterani: Leon Finžgar, Iztok Gajšek, Zmagoslav Tkavc, Gorazd Maržin, Marjan Mesarič, Boštjan Stražišar, Almir Hasić, Zvonko Korošec, Drago Capl, Miha Špes, Branko Hren, Rok Dragič, Miro Pristovnik.

O.B.