P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer: lučke na vinski jelki

Največji slovenski vinar prižgal lučke na ťvinski jelkiŤ pred ljutomersko vinsko kletjo in predstavil novo penino

P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer sta ob četrtem tradicionalnem prazničnem prižigu lučk na ťvinski jelkiŤ, tokrat prvič v Ljutomeru, v krogu poslovnih partnerjev, županov, občinskih svetnikov in krajanov ter vinske kraljice Slovenije predstavili prvo penino pod blagovno znamko Ljutomerčan.


P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer sta 6. decembra v večernih urah pred vinsko kletjo P&F Jeruzalem Ljutomer v Ljutomeru organizirala prednovoletno druženje. Za največjega slovenskega vinarja se iztekajoče poslovno leto zaključuje v znamenju novosti, zato je vrhunec druženja zaznamovala predstavitev nove penine, ki so jo v skladu s svojim sloganom ťnajboljše stvari v življenju delimo z drugimiŤ predstavili v krogu svojih prijateljev. Polsladka penina je prva penina, ki je obogatila in nadgradila blagovno znamko Ljutomerčan, trenutno pa jo lahko najdete na prodajnih policah Hoferja.


Penino ter druga izbrana buteljčna vina so gostje okušali ob izbranih kulinaričnih dobrotah, penino pa je natančneje predstavil enolog Rok Jamnik, ki je med drugim povedal: ťNova penina je nastala iz ročno obranega grozdja vzgojenega na najboljših legah Ljutomersko-ormoških goric. Penina iz vinske kleti Jeruzalem Ljutomer je pridelana po charmat postopku iz sort traminec, chardonnay in beli pinot, krasi pa jo prepoznavna nota po vrtnici, ličiju in citrusih, ki se elegantno prepletajo s svežim, sočnim in prijetno slajšim okusomŤ.


Pred okušanjem vinsko kulinaričnih dobrot so se gostje P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer, ob prijetni melodiji tamburaške skupine Mlade strune in harmonikarice Barbare Hrga, Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, zbrali pred kletjo, kjer sta jih pozdravila predstavnika lastnikov, Vladimir in Janko Puklavec ter direktor, Mitja Herga. G. Herga je ob tej priložnosti povedal. ťVeseli me, da lahko ob iztekajočem poslovnem letu polnem izzivov v tem prekrasnem ambientu s sodelavci in prijatelji nazdravimo z našimi vini in novimi pridobitvami in si zaželimo lepe praznike ter uspešno prihodnje leto.Ť


Tako so v duhu bližajočih božičnih praznikov, ob pomoči še vedno aktualne vinske kraljice Slovenije, Neže Pavlič ter povezovalke tega večera, Jasne Kuljaj, v krogu zaposlenih, lokalnih prebivalcev, poslovnih partnerjev, županov in občinskih svetnikov, na posebni novoletni jelki v obliki vinske steklenice, prižgali več kot 3000 lučk, ki bodo vse do sredine januarja krasile prepoznavno lokacijo ljutomerske vinske kleti.