SIVI PINOT in LAKI RIZLING sta sorti, ki se jim bodo sommelierji vijih stopenj na Zavodu za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino posvetili na tekmovanju SOMMELIERSKA SELEKCIJA.
Razpis SOMMELIERSKA SELEKCIJA SIVI PINOT TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
Razpis SOMMELIERSKA SELEKCIJA LAKI RIZLING TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
ROK ZA PRIJAVO IN DOSTAVO VZORCEV ZA SOMMELIERSKO KOMSIJSKO OCENJEVANJE JE 20. FEBRUAR 2014
"Sommelierska selekcija" in ťSommelierji priporočajoŤ sta sklopa aktivnosti, povezanih z dvigom vinske in prehranjevalne kulture v Sloveniji.
Akcija se prične z delom v sommelierski komisiji, kjer vinski svetovalci vijih stopenj izbirajo vina, ki se idealno druijo s posameznimi sklopi jedi. V komisiji sodelujejo povebljeni sommelierji z nazivom sommelier vinski svetovalec druge ali tretje stopnje. Ti strokovnjaki izbirajo med vini, ki jih vinarji prijavijo na razpis za sodelovanje. Pokunja in izbira vin k posameznim sklopom jedi je ťslepaŤ, ocenjevalci ne poznajo nobenih podatkov o vinu. Gre za strokovno izbiro vin posamezne sorte, ki so najbolji spremljevalec kulinariki.
Le najbolje ocenjena vina sommelierskega izbora, ki obenem zadostijo merilom iz strogega pravilnika, lahko sodelujejo v akciji ťSommelierji priporočajoŤ in na tekmovanju "Sommelierska selekcija". Ta sommeliersko izbrana vina se lahko označujejo s posebnimi znamkami označbami v obliki znamkice na steklenici.
V nadaljevanju se pod vodstvom Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino načrtujejo dodatne promocijske aktivnosti. Zgodbe se nadaljujejo na skupnih predstavitvah, kulinaričnih doivetjih v dobrih gostinskih lokalih, kjer bodo kuharji pripravljali dneve, tedne ali celo mesece jedi. ki se idealno nadgrajujejo s sommelierskio izbranimi vini.
Aktivnosti zhajajo iz enajstletne tradicije ťPargelj vinŤ. Vse marketinke in kulinarične aktivnosti e od prve izbire leta 2003 naprej usmerja in vodi Zavod Slovino. Pri izvedbi akcije aktivno partnersko sodelujejo sommelierji, kuharji, vinarji, strokovne institucije, drutva ter mnogi gostinci in mediji, ki podpirajo eno-gastronomski razvoj.
Dodatne informacije:
Dejan Baier
03 17 66 000
dejan@slovino.com
http://www.sommelier.si/