Iščemo naslednja vina:

Iščemo v kulinariki najbolj uporaben SIVI PINOT!
Iščemo v kulinariki najbolj uporaben LAŠKI RIZLING!
Iščemo vina, ki se najbolje podajo k ŠPARGLJEVIM – ZELENJAVNIM jedem!
Iščemo vina, ki se najbolje podajo k RIBJIM jedem!
Iščemo vina, ki se najbolje podajo k jedem iz GOVEDINE in DIVJAČINE!

SOMMELIERSKA SELEKCIJA – SOMMELIERJI PRIPOROČAJO
Žirija bo sestavljena iz uglednih sommelierjev z nazivom  sommelier II. in III. stopnje. Vina v tekmovalni konkurenci  bodo “blindirana” in ob pokušnji sommelierji ne bodo razpolagali s podatki o vinu. Tekmovanje bo potekalo 25. februarja v profesionalni degustacijski dvorani na sedežu Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.

Tekmovanje ne bo le prestižne narave, temveč bo sommelierska selekcija močno olajšala odločitev gostincem in potrošnikom. Izbrana vina bodo imela odlične trženjske in marketinške prednosti in zagotovljeno prepoznavnost. Po enajstih letih akcije bosta letos prvič najboljše ocenjen SIVI PINOT in LAŠKI RIZLING nagrajena z častno diplomo.

Razpis SOMMELIERJI PRIPOROČAJO k ŠPargljevim in zelenjavnim jedem TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>> 

Razpis SOMMELIERJI PRIPOROČAJO k RIBJIM jedem TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>> 

Razpis SOMMELIERJI PRIPOROČAJO k jedem iz GOVEDINE in DIVJAČINE TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>> 

Razpis SOMMELIERSKA SELEKCIJA SIVI PINOT TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>

Razpis SOMMELIERSKA SELEKCIJA LAŠKI RIZLING TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>

PODROBNOSTI in PRIJAVNI FORMULARJI: https://www.slovino.si/novice.php?novica_id=5009

V kolikor vam ne odpre priponk, vam jih z veseljem pošljemo po e-pošti ( info@sommelier.si ).


"Sommelierska selekcija" in ťSommelierji priporočajoŤ sta sklopa aktivnosti, povezanih z dvigom vinske in prehranjevalne kulture v Sloveniji.

Akcija se prične z delom v sommelierski komisiji, kjer vinski svetovalci višjih stopenj izbirajo vina, ki se idealno družijo s posameznimi sklopi jedi. V komisiji sodelujejo povebljeni sommelierji z nazivom sommelier vinski svetovalec druge ali tretje stopnje. Ti strokovnjaki izbirajo med vini, ki jih vinarji prijavijo na razpis za sodelovanje. Pokušnja in izbira vin k posameznim sklopom jedi je ťslepaŤ, ocenjevalci ne poznajo nobenih podatkov o vinu. Njihova naloga je izbrati vina, ki jih priporočajo k ŠPargljevim – zelenjavnim jedem, vina k jedem iz govedine in divjačine in vina k ribjim jedem v akciji "Sommelierji priporočajo" in izbira vina  posamezne sorte, ki so najboljši spremljevalec kulinariki.  

Le najbolje ocenjena vina sommelierskega izbora, ki obenem zadostijo merilom iz strogega pravilnika, lahko sodelujejo v akciji ťSommelierji priporočajoŤ in na tekmovanju "Sommelierska selekcija". Ta sommeliersko izbrana vina se lahko označujejo s posebnimi znamkami – označbami v obliki znamkice na steklenici.

Označena vina širšemu krogu močno olajšajo razmislek o izbiri idealnega vina k posamezni jedi in navajajo konzumente na kulturno, umirjeno in kakovostno prehranjevanje. 

V nadaljevanju se pod vodstvom Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino načrtujejo dodatne promocijske aktivnosti. Zgodbe se nadaljujejo na skupnih predstavitvah, kulinaričnih doživetjih v dobrih gostinskih lokalih, kjer bodo kuharji pripravljali dneve, tedne ali celo mesece jedi. ki se idealno nadgrajujejo s sommelierskio izbranimi vini.

Aktivnosti zhajajo iz  enajstletne tradicije ťŠPargelj vinŤ. Vse marketinške in kulinarične aktivnosti že od prve izbire leta 2003 naprej usmerja in vodi Zavod Slovino. Pri izvedbi akcije aktivno partnersko sodelujejo sommelierji, kuharji, vinarji, strokovne institucije, društva ter mnogi gostinci in mediji, ki podpirajo eno-gastronomski razvoj.

Dodatne informacije:
Dejan Baier
03 17 66 000
dejan@slovino.com
http://www.sommelier.si/

""