Razpis SOMMELIERJI PRIPOROČAJO k Pargljevim in zelenjavnim jedem TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
Razpis SOMMELIERJI PRIPOROČAJO k RIBJIM jedem TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
Razpis SOMMELIERJI PRIPOROČAJO k jedem iz GOVEDINE in DIVJAČINE TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
Razpis SOMMELIERSKA SELEKCIJA SIVI PINOT TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
Razpis SOMMELIERSKA SELEKCIJA LAKI RIZLING TUKAJ :::>>>
PRIJAVNICA ZA VINARJE :::>>>
ROK ZA PRIJAVO IN DOSTAVO VZORCEV ZA SOMMELIERSKO KOMSIJSKO OCENJEVANJE JE 20. FEBRUAR 2014
"Sommelierska selekcija" in ťSommelierji priporočajoŤ sta sklopa aktivnosti, povezanih z dvigom vinske in prehranjevalne kulture v Sloveniji.
Akcija se prične z delom v sommelierski komisiji, kjer vinski svetovalci vijih stopenj izbirajo vina, ki se idealno druijo s posameznimi sklopi jedi. V komisiji sodelujejo povebljeni sommelierji z nazivom sommelier vinski svetovalec druge ali tretje stopnje. Ti strokovnjaki izbirajo med vini, ki jih vinarji prijavijo na razpis za sodelovanje. Pokunja in izbira vin k posameznim sklopom jedi je ťslepaŤ, ocenjevalci ne poznajo nobenih podatkov o vinu. Njihova naloga je izbrati vina, ki jih priporočajo k Pargljevim – zelenjavnim jedem, vina k jedem iz govedine in divjačine in vina k ribjim jedem v akciji "Sommelierji priporočajo" in izbira vina posamezne sorte, ki so najbolji spremljevalec kulinariki.
Le najbolje ocenjena vina sommelierskega izbora, ki obenem zadostijo merilom iz strogega pravilnika, lahko sodelujejo v akciji ťSommelierji priporočajoŤ in na tekmovanju "Sommelierska selekcija". Ta sommeliersko izbrana vina se lahko označujejo s posebnimi znamkami označbami v obliki znamkice na steklenici.
Označena vina iremu krogu močno olajajo razmislek o izbiri idealnega vina k posamezni jedi in navajajo konzumente na kulturno, umirjeno in kakovostno prehranjevanje.
V nadaljevanju se pod vodstvom Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino načrtujejo dodatne promocijske aktivnosti. Zgodbe se nadaljujejo na skupnih predstavitvah, kulinaričnih doivetjih v dobrih gostinskih lokalih, kjer bodo kuharji pripravljali dneve, tedne ali celo mesece jedi. ki se idealno nadgrajujejo s sommelierskio izbranimi vini.
Aktivnosti zhajajo iz enajstletne tradicije ťPargelj vinŤ. Vse marketinke in kulinarične aktivnosti e od prve izbire leta 2003 naprej usmerja in vodi Zavod Slovino. Pri izvedbi akcije aktivno partnersko sodelujejo sommelierji, kuharji, vinarji, strokovne institucije, drutva ter mnogi gostinci in mediji, ki podpirajo eno-gastronomski razvoj.
Dodatne informacije:
Dejan Baier
03 17 66 000
dejan@slovino.com
http://www.sommelier.si/