M-enostavno dobra vina: 2 x medalja v New Yorku!

M-vina so za oba prijavljena vina v New Yorku prejela bronasto odličje! V vinarstvu M-enostavno dobra vina so letos prvič sodelovali na svetovno priznanem vinskem tekmovanju Finger Lakes International Wine Competition.


Tekmovanje je potekalo od 29. do 30. marca 2014 v New Yorku, ZDA. Na tekmovanje je bilo prijavljenih več kot 3500 vin iz 20 držav. Vina  je ocenjevala medarodna komisija 68 uglednih sodnikov.Bronasto odličje:

– zibibbo, suho, 2007
  Sorta: 100% rumeni muškat
 Predelava: Različno dolge maceracije grozdne drozge. Fermentacija brez razsluza mošta. Temperatura med 16°C in 20°C. 36 mesečno zorenje v novih in rabljenih barrique sodih francoskega in ameriškega hrasta na odmrlih kvasovkah nato pretočeno v inox posode, kjer je zorelo še naslednjih 8 mesecev in šele nato napolnjeno v steklenice brez filtracije.
Opis vina:Barva zlato rumena. Izražene sortne značilnosti rumenega muškata. Vonj in okus vanilijevih not v kombinaciji s sadnimi zaznavami prezrelih citrusov : limone, grenivke, oranže katerim se pridruži izrazita polnost žlahtnega okusa. Kompleksno belo vino krepkega telesa-posebnež.Bronasto odličje:

– RockNRoll, suho 2012
Sorta: 100% renski rizling
Predelava: 12 urna hladna maceracija grozdne drozge, stiskanje in bistrenje mošta. Fermentacija na temperaturah med 12°C in 18°C. Zorenje vina v inox posodi 6 mesecev na odmrlih kvasovkah.
Opis vina: Barva svetlo rumena z zlatimi odtenki. Izražene sortne lastnosti renskega rizlinga. Značilna sortna cvetica, ki navdušuje z breskovimi, mareličnimi, cvetnimi notami in je dopolnjena z nežno mineralnostjo, ki odraža pestrost tal in razkazuje njegov kraljevi temperament.Prijetno-nagajiva ťštajerskaŤ kislina in uravnotežena stopnja  sladkorja pa dajeta vinu harmoničnost, bogatost in svežino. Dodatne informacije:
Gregor Mikuž
031 783 097
greg@m-vina.si
http://www.m-vina.si/– tekmovanje: http://www.fliwc.com/index.asp
– rezultati: http://www.fliwc.com/results/2014results.asp