V petek in soboto se bo v Bratislavi predstavilo 50 slovenskih ponudnikov

Velika promocija slovenskega vina, turizma in delikates – Slovenian Wine Promotion Bratislava 2014
Slovenska vina, turistične storitve in slovenske delikatese se 30. in 31. maja predstavljajo na veliki promociji slovenskih okusov v Bratislavi.

Prireditev, ki je v skupni promociji združila več kot petdeset ponudnikov, poteka v organizaciji Zavoda SloVino ob podpori Veleposlaništva Republike Slovenije v Bratislavi. Velika slavnostna dvorana hotela Sheraton bo prostor srečanj slovenskih okusov z najpombnejšimi turističnimi in vinskimi poslovneži iz Slovaške.


Dvodnevno dogajanje se bo odvijalo na treh izjemnih lokacijah. Dvorana Ballroom Sheraton hotela Bratislava bo osrednje prizorišče prvega dne, kjer bo možno okušati slovenske dobrote. V eni najmodernejših slavnostnih dvoran na slovaškem se bodo pokušnje slovenskega vina in delikates prepletale s turističnim workshopom in obiskom pomembnih gostov, diplomatov, vinskih trgovcev, lastnikov vinotek, hotelirjev, turističnih agentov, sommelierjev in predstavnikov medijev. V sklopu dogajanja bo potekalo uradno srečanje med vodstvom slovaške organizacije sommelierjev in vodstvom Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije. Vabljeni gosti bodo večer zaključili s slavnostno večerjo, ob kateri se bodo v hotelu Sheraton stregla tudi slovenska vina!

Drugi dan bo v znamenju javne promocije na osrednjem trgu Eurovea, tik ob sprehajališču ob Donavi. Trg ima izjemno lokacijo in frekvenco obiskovalcev, saj se nahaja ob vhodu v največje in najprestižnejše nakupovalno središče v Bratislavi. Predstavitev bo usmerjena v prodajne pokušnje vina in dobrot širši javnosti.

Večer se bo nadaljeval z zabavo, promocijo in degustacijo izbranih slovenskih dobrot v elitnem Roof baru s teraso na strehi in pogledom na Donavo. Tudi tu se bo pilo slovensko! Legendarni klub bo namreč ponujal vina Pullus in radgonske penine. Dogajanje bo popestril glasbeni nastop slovenskih skupin The Rocktors in Akustični orgazem ter slovaške rock skupine Funkiez. Okusna zabava s slovenskimi vini je zagotovljena. 

Dejan Baier, direktor Zavoda SloVino je povedal: ťSlovenian Wine Promotion Bratislava 2014 je sklop dogajanj, kjer koristimo sinergije turistične in vinske ponudbe. Uporabljamo nov pristop in dokazujemo, da je vino odličen medij za navezovanje kontaktov in za lažje doseganje rezultatov. Petdeset ponudnikov iz Slovenije se v Bratislavo odpravlja z jasnim ciljem: vzpostavitev poslovnih odnosov s prvovrstnimi slovaškimi partnerji, kar bo rezultiralo v prodaji slovenskih vin in vpisom slovenske turistične ponudbe v kataloge pomembnih slovaških turističnih agencij. Pristop je ambiciozen! Vendar prav vse raziskave Zavoda SloVino kažejo, da ima Slovenija veliko ponuditi kupcem na bratislavskem pol miljonskem tržišču. Tako velike promocije ne bi bilo možno izpeljati brez partnerjev iz družbe Bratislavský okrᚾovací spolok, vodje projekta na slovaškem Andrejke Gažovič Košir in izjemne podpore Veleposlaništva Republike Slovenije v Bratislavi,Ť zaključi glavni organizator prireditve.Dodatne informacije:
Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino
Dejan Baier, direktor
dejan@slovino.com
Podrobnosti o dogajanju: www.slovino.com/bratislava2014