Na domačiji Butul so o obisku Američank, ki so spoznavale okuse dobrot slovenske Istre povedali: "Tujci, se vedno bolj odločajo za oblike aktivnega preivljanja prostega časa.S posebnimi programi in ponudbo, v sodelovanju z Maja Djorčev Roy, elimo v Slovenijo pripeljati tudi vedno več amerikih obiskovalcev. Prva skupina navduena odhaja iz tridnevnega kulinaričnega razvajanja na koprskem podeelju in s programom, ki je vključeval tako kulinarične delavnice, obiske vinskih kleti in vinarjev, kot tudi obiske na kmetiji z zelenjavo, sadjem in ogledi oljčnikov ter degustacija oljčnega olja. S Črtom Butul so sodelovali pri dveh kulinaričnih delavnicah, popeljal jih je v svet malvazije in refoka. Skratka, glas obiska in doivetij v Slovenski Istri bodo ponesli v svoje kraje. Dekleta so bila iz drave Tennessee in tam se e zagotovo irijo občutki in doivetja o vrhunski kulinariki in vrhunskih vinih, ki so jih doivljala v Sredozemskem zeličnem vrtu v vasici Manan ter v okolici.