M-enostavno dobra vina predstavila letnik in proslavila odličja

Na stičišču, kjer se končujejo Alpe in se pričenja Panonski svet, se nahajajo M-enostavno dobra vina. Prečudovita oaza v Radizelu na obronkih Pohorja je osnova za nastanek edinstvenih vin. M-enostavno dobra vina so mlada blagovna znamka, ki je pogumno stopila na trg leta 2009, ko sta Gregor & Tjaša Mikuž zasnovala novo vinsko pot.


Z njima so prišli novi prijemi in nove ideje, ki jih narekujejo sodobni vinski trendi. S strokovnim znanjem in natančnim delom v vinogradu in vinski kleti zagotavljata, da vino ohranja naravni okus grozdja in Pohorja, z vsemi svojimi značilnostmi in mu dodajata tisto posebnost, ki jih naredi edinstvene.


V četrtek, 12. 06. 2014 je v Piranhi na mariboskem Lentu potekala že peta tradicionalna predstavitev letine M-enostavno dobrih vin. Letos s posebnim, žlahtnim značajem. Nekaj ur pred predstavitvijo so namreč kot edini slovenski vinar prejeli srebrno in bronasto medaljo na Balkan International Wine Festu Sofija. Gre za eno večjih balkanski vinskih ocenjevanj, na katerem sodelujejo vinarji iz Balkana, Srednje in Vzhodne Evrope ter iz območja Črnega morja. Medalji sta tako odlično izhodišče za razširitev prodaje M-enotavno dobrih vin na balkanskem tržišču.


Nagrajeni vini, Sau.wi(G)non, 2013 (srebrna medalja) in RockNRoll, 2013 (bronasta medalja), sta razvajali tudi obiskovalce dogodka na Lentu, med katerimi so bili številni znani obrazi na čelu z županom Mestne občine Maribor, Andrejem Fištravcem. Odlično vzdušje ob pokušanju M-enostavno dobrih vin sta zaokrožila duo Akustični orgazem. Kljub odlični glasbi in kulinariki sta seveda glavni zvezdi bila nagrajenca:
 
– Sau.wi(G)non, 2013 – vino z značilno izraženimi sortnimi lastnostmi sauvignon blanca. Značilna sortna cvetica, ki spominja na kosmuljo, zeleno papriko, beluše, liste paradižnika in je dopolnjena z niansami tropskega sadja ter črnega ribeza. V ustih navduši – deluje sočno in sveže.

– RockNRoll, 2013 – je renski rizling z  značilno sortno cvetico, ki navdušuje z breskovimi, mareličnimi, cvetnimi notami in je dopolnjena z nežno mineralnostjo, ki odraža pestrost tal in razkazuje njegov kraljevi temperament.