P&F Jeruzalem Ormož postal ťVinar leta 2014Ť in osvojil 32 medalj

V sklopu sejma AGRA v Gornji Radgoni je na dan vinogradnikov in vinarjev potekala svečana podelitev priznanj 40. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona, hkrati pa so na podelitvi prvič javnosti razglasili, da je letošnji prejemnik prestižnega naslova Vinar leta 2014 vinska klet P&F Jeruzalem Ormož.

 
Direktor Mitja Herga je ob razglasitvi za vinarja leta komentiral laskavi naziv: ťPrestižni naslov za vinarja leta samo še potrjuje našo odličnost dela v zadnjih petih letih. Veliko nam pomeni, da smo tudi doma, v Sloveniji, posegli po najprestižnejšem priznanju in s tem dopolnili našo obsežno zbirko mednarodnih nagrad za kakovost naših vin.Ť Prav tako je poudaril, da je osvojen naslov priznanje za celoten kolektiv podjetij P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer ter tudi vinogradnikov. S tem dokazujejo, da je bila pot, ki so jo začrtali leta 2009, pravilna in do so Ljutomersko-ormoške gorice tisti vinorodni okoliš, ki v tem trenutku prideluje najboljša bela vina v Sloveniji.
 
Na omenjenem ocenjevanju je vinska klet P&F Jeruzalem Ormož poleg naziva ťVinar letaŤ prejela tudi 32 medalj, in sicer enega šampiona za aromatično polsladko vino za Traminec Jeruzalem Ormož 2013, eno veliko zlato medaljo za Laški rizling Gomila Single Vineyard Selection 2010, tri zlate medalje za Beli pinot pozna trgatev 1971, Laški rizling pozna trgatev Jeruzalem Ormož 2006 in za Cabernet Sauvignon & Merlot Jeruzalem Ormož 2013 ter 27 srebrnih medalj.
 
Na 40. jubilejnem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je skupaj sodelovalo 172 proizvajalcev s 492 vzorci vina iz 6-ih držav.
 
P&F Jeruzalem Ormož je največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujemo na naravi prijazen način in še vedno ohranjamo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo, kar nam omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin.


 
Dodatne informacije: 
P&F Jeruzalem Ormož
Sonja Erčulj, vodja marketinga
Telefon: 031 879 785; e-pošta:
serculj@pfwineries.com