Objava natečaja za izbor 19. Vinske kraljice Slovenije 2015

Nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, Pomurski sejem d.d., objavlja natečaj za izbor 19. Vinske kraljice Slovenije 2015.

Pomurski sejem podpira poslanstvo negovanja trte, pridelave grozdja, ustvarjanja vrhunskih vin, širjenja kulture pitja vina ter njegovo druženje s hrano in turizmom s številnimi projekti, kot so Odprto državno ocenjevanje vin Vino Slovenija Gornja Radgona, mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA in Vinski hram na Pomurskem sejmišču. Najžlahtnejši med njimi pa je zagotovo institucija Vinska kraljica Slovenije.

Vinska kraljica Slovenije je krona slovenskega vinogradništva ter poslanica slovenskega turizma in kulturne dediščine. Je predstavnica vinorodnih slovenskih dežel in države Slovenije kot vrhunske vinorodne destinacije. Doma in v tujini skrbi za pridobivanje novih prijateljev slovenskega vina ter za dvig in širitev vinske kulture.

K sodelovanju na natečaju za izbor Vinske kraljice Slovenije 2015 so vabljena dekleta med 18-im in 25-im letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega svetovnega jezika in vozniški izpit.
Kandidatke, ki bodo pravočasno oddale prijavo in ustrezale pogojem natečaja, bodo v začetku letošnjega novembra povabljene na predstavitev komisiji za izbor Vinske kraljice Slovenije. Najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, pa bo okronano za 19. Vinsko kraljico Slovenije.

Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo.

Organizator bo zbiral prijave do vključno 17. oktobra 2014 na poštnem naslovu: Pomurski sejem d.d., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona (Vinska kraljica Slovenije). Pri prijavi po klasični pošti je merodajen poštni žig z datumom oddaje pošiljke, kandidatke pa se lahko prijavijo tudi na elektronski naslov miran.mate@pomurski-sejem.si.

Podrobnejše informacije: Miran Mate, telefon: 041 263 107, http://www.pomurski-sejem.si/