Salon VinDel – mednarodni vinsko kulinarični sejem

Izjemna paleta okusov in priložnosti za posel
Salon VinDel – sedmi mednarodni sejem vina, delikates in kulinarike bo potekal v sredo, 22. oktobra 2014. Na salonu se na več kot dvesto promocijsko degustacijskih mizicah predstavljajo vina in delikatese višjega kakovostnega razreda in avtohtone dobrote.

Na salonskem sejemskem delu se dobrote ponujajo s tipskih degustacijsko promocijskih mizic na pokušnjo. Omogočen je pogovor obiskovalcev z vinarji in ostalimi avtorji okusov. Novost letošnjega salona je soba laškega rizlinga – Laški rizling Room, namenjena spoznavanju značilnosti te sorte.


V sklopu prireditve je organiziran izjemen strokovni program. Zvrstijo se vodene tematske degustacije vin in kulinaričnih posebnosti. Malvazije, laški rizlingi, vinski in velnes coctaili pod pokroviteljstvom radenske ter Prekmurska šunka so nosilne teme letošnjega VinDela. Nova generacija sommelierjev prejme na ta dan diplome. Odličja mednarodnega ocenjevanja vin sorte laški rizling bodo podeljena vinarjem iz štirih držav. Ne bodo manjkale masaže z oljem iz grozdnih pečk in presenečenja. Svojo odličnost bodo predstavili vinarji, sirarji, medarji, peki domačega kruha, čokolatierji, slaščičarji, oljarji in ostali ponudniki dobrot višje kakovosti. Manjkale ne bodo dimljene ribe, ekološko pridelane žitarice, sokovi, začimbe, mesnine, marmelade in čokolade. Na pokušnjo bo domača in mednarodna kulinarika, predstavile se bodo izbrane restavracije s svojo ponudbo. Pripravile bodo majhne prigrizke svojih najznačilnejših jedi, ki jih bodo lahko obiskovalci poskusili. Tradicionalna večerja po promocijski ceni bo po salonu postregla s petimi izbranimi jedmi z bogato vinsko spremljavo. VinDel se odvija v kongresnem centru petzvezdičnega hotela Habakuk. Enodnevna predstava vinsko kulinarične odličnosti se odvija v Mariboru. Gre za promocijski dogodek, na katerem se vse degustacije vršijo iz najkakovostnejših ročno izdelanih kozarcev Steklarne Rogaška. Zavod SloVino je organizator Salona VinDel že od leta 2008. Z bogatim salonskim in sejemskim programom ter izjemno publiko se Salon VinDel vse bolj uveljavlja kot svojevrsten koncept prepletanja okusov odličnosti, ki Maribor, mesto Stare trte – najstarejše trte na svetu, in celotno regijo še dodatno zarisuje na tudi za prihodnost turizma pomembnih mednarodnih vinsko kulinaričnih zemljevidih. Cilji prireditve so obiskovalcem in ponudnikom omogočiti najboljše doživetje okusov, razvoj novih poslovnih vezi ter dvig kulture omizja s poudarkom na prenosu znanj in dobrih praks.Program dogajanja je na ogled na http://www.vindel.si/